A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Hosszas munka lesz

Hosszas munka lesz Kovászna megye

Továbbra sem járható a 11B jelzésű országút Kézdiszárazpatak és Katrosa közötti szakasza. A Kézdivásárhely és Csíkkozmás közötti utat június 30-án zárták le, miután a megáradt Kászon pataka több helyen átszakította az úttestet.

Az ingázók szomorúságára ez azt is jelenti, hogy a két buszjáratból, amelyik összekötötte Hargita és Kovászna megyéket – és Kézdi- és Orbaiszéket is – az egyik nem közlekedik, a másik pedig kerülő utat tesz.
A Corundtrans Csavargó Kft. illetékese, Katona András lapunknak elmondta, nem tudták bevállalni a kerülő utat, így kivették a szóban forgó járatot Kovászna megyéből. Csak a Kászonokig megy a busz, és onnan fordul is vissza. Megjegyezte, ez a forgalomkiesés a cégnek is anyagi veszteséget jelent, hiszen sok utas járt az említett szakaszon.
A másik buszjáratot működtető Bálint Trans vállalat az úthiba miatt a kerülő utat választotta: a busz ezentúl nem a Katrosa felé megy, hanem Sepsiszentgyörgy irányába.
A brassói útügy közleményben jelezte, engedélyt szerzett ahhoz, hogy sürgősségileg felújítsa Kézdiszárazpatak és Katrosa közötti országút árvíz által tönkretett szakaszát.
A tervezést már ezen a héten befejezik, a munkálatokat jövő héten kezdik el, és három hónapig tartanak. Ez alatt az idő alatt alapjaitól felújítják az érintett két, összesen mintegy 200 méteres útszakaszt, és újjáépítenek egy hidat. Az Adriana Nicula vezérigazgató által aláírt dokumentum szerint az utat teljesen lezárják, mert az érintett terület domborzata és az elektromos vezetékek helyzete nem teszi lehetővé ideiglenes terelőutak kialakítását.

(nagy-erdély)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.