A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Elköltözött a SIC Feszt

Új helyszínen és új programszerkezettel óhajt a Háromszéki Ifjúsági Tanács által szervezett SIC Feszt a fiataloknak elérhető áron tartalmas szórakozást biztosítani augusztus 10–12. között. Még alakulóban a program, de már sok részlet ismert, Kelemen Szilárd Hárit-elnök a szervezet székhelyén tartott sajtótájékoztatón, a két korábbi elnök és szervező, Oltean Csongor és Grüman Róbert társaságában ismertette ezeket.

Kelemen Szilárd áttekintette a HÁRIT által az elmúlt 10 évben elért eredményeket – az idén Sugásfürdőn megtartott fesztiválon a szervezet 10. születésnapja köré is sok programpont épül. Legfontosabbnak az ifjúsági alapok létrehozását tekinti az önkormányzatoknál (néhol civil alap néven léteznek), ez jelentősen megnövelte az ifjúsági aktivizmus mértékét is. A Sic Feszt 10 éves történelme is fordulatos: 2009-ben 40 résztvevővel rajtolt, akkor még Háromszéki Szabadegyetem címmel, 2012-től fesztivál jellegű lett, és Csomakőrös volt a helyszíne.
Az idei rendezvényen „udvarokban” fognak folyni a különböző jellegű programok: a folkudvarban a hagyományőrzés lesz a központban, lesz a világszerte népszerű TED-előadásokhoz hasonló kis prezentációs udvar, trendi témákkal a napirenden, és borudvar is. Az eddigi népszerű családi napot is megtartják szombaton, vasárnap a HÁRIT 10. születésnapja adja a műsor apropóját.
Az esti fellépők névsorán szerepel Bye Alex és a Slepp, a Lóci játszik, a Ham Ko Ham, a 4 S Street, a Pince Band, valamint három székely DJ is hozzájárul a hangulatteremtéshez: Barny, Nick Havsen és Turbo G.
A táborban 10 lejes napijegy megváltásával lehet részt venni, 100 sátorozónak is lesz hely, nekik étkezéssel együtt 50 lejbe kerül a heti ottlét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.