A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Bedőlt a támfal egy része

Bedőlt a támfal egy része Kovászna megye

Az elmúlt időszak súlyos esőzései miatt tönkrement a kézdivásárhelyi Mézesdomb támfalának egy része, és már ingatlanok is veszélybe kerültek. A helyzet megoldása nem lesz egyszerű, mivel nagyon szűk a hely ott, ahol a fal megrokkant.

Évekkel ezelőtt mindenki azt gondolta, hogy a tetemes pénzösszegbe kerülő erősítési munkálat egy jó ideig megoldja a Mézesdomb gondját. Ez sajnos nem így van, a domb egy eléggé kritikus részen, a város Kovácsszernek nevezett végében omlásnak indult. Egy – szerencsére – lakatlan háznak a domb peremén levő alapja leszakadt, úgy tűnik, hogy egy egész szoba omlott a mélybe, ami a csempék és a bútorzat alapján konyha lehetett. A mellette levő házból szemlélve a gond sokkal nagyobb: a gambionnak nevezett, súlyos, kővel rakott ketrecek elváltak a ház alapjától, vélhetően az esővíztől súlyossá váló talaj nyomása hozzájárult ahhoz, hogy a támfal elmozduljon.
A gondot az jelenti, hogy ezen a részen a támfal közelében lakóház és melléképületek is találhatók, amik most folyamatos veszélyben vannak, mert nem tudni, hogy a ketrecek tovább mozdulnak-e vagy még ideig-óráig kitartanak.
A másik gond szintén a hely szűkösségéből adódik, ugyanis a falat gépekkel nem lehet megbontani, csak kézi munkával lehetséges a támfalkijavítás, ami egy óriási, sok időt és pénzt felemésztő munkálatnak ígérkezik. A gondról tud a város vezetősége, és jelenleg is keresik a megoldást az orvoslására.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. július 14., 8:56
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Ilyen az mikor fejetlenül , bután építkeznek. Ezzel nem is lenne nekem maskülönben semmi bajom ha nem az ártatlan emberek viselnék meg a butaságnak a következményeit. Az aki építette , a tervezo , kivitelező hol vannak ilyenkor ?