Felhívás!

Falunapok Ozsdolán

Falunapok Ozsdolán Kovászna megye

Hétvégén tartották az ozsdolai falunapokat. A kétnapos rendezvénysorozat szombat délben a főzőverseny megnyitásával kezdődött, amelyre 12 csapat, több mint ötven személy nevezett be.

Mivel minden főzőcsapat más-más ételt készített, a szervezők mindenkit személyre szabott leg-díjjal, óriás fakanállal és egy üveg pálinkával jutalmaztak. A tűzoltóversenyen Gelence, Esztelnek, Hilib és Ozsdola önkéntes tűzoltói mérkőztek, miközben a főzőverseny résztvevői hangjukat nem kímélve szurkoltak falujuk képviselőinek. A csapatpróbán nem hirdettek nyertest, az egyéni verseny győztese a gelencei Kocsis Róbert lett.

A díjkiosztó után az áldást hozó eső is eleredt, amely a szárazság közepette még nagyobb boldogságot hozott a jelenlevőknek. A hangulatot a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar és Cora Munteanca előadása tetőzte, nyolc órától pedig kezdetét vette az utcabál.

Vasárnapra is megmaradt a jó hangulat, fél kettőtől a Aranyosszéki és Alsó-Fehér Vármegyei Huszár és Honfoglaló Hagyo­mány­őrző Egyesület bemutatóját tekinthették meg a nézők, ezt követte a Perkő néptáncegyüttes előadása, az Old Bumeráng, Felszegi Annamária, Cairó, Kaly koncertje és az Insect zenés paródiája. A végén közös tábortűz zárta a napot. 

Balázs Etelka

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.