Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Falunapok Kommandón

Falunapok Kommandón Kovászna megye

Kovászna megye legmagasabban fekvő településén idén sem feledkeznek meg a falunapokról. Az augusztus 5–6-ra időzített rendezvény legnagyobb érdeklődésre számot tartó fellépője a magyarországi Holdviola.

Bár a falunapok csak szombaton délután kezdődnek, az alig 800 fős település lakossága máris lázban ég, hiszen tudják, sok vendég érkezik hozzájuk hétvégén. Augusztus 5-én 13 órakor a Felső-háromszéki Ifjúsági Fúvószenekar akkordjai, illetve Kocsis Béla polgármester köszöntője jelzi az ünnepség kezdetét, egy óra múlva már a favágó-, valamint a fejsze- és capinahajító verseny benevezőinek szurkolhatunk. Ezt minifoci-mérkőzés követi, illetve közben elkezdődik a főzőverseny, 15 órakor lépnek színpadra a helyi Horn Dávid Általános iskola, valamint a lécfalvi Nemere együttes táncosai. Utánuk olyan mulattatók következnek, mint Mike Zetter, Kincses Tünde és Retro Csoki, az este 9 órakor meggyújtandó tábortűz fénye mellett pedig Dj Blue Lihgt-tal és Zenész Robikával utcabálozhat, aki az ilyen muzsikát kedveli.

Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap 11 órakor kezdődik az ünnepi istentisztelet a református templomban, majd a barátosi Életrevaló Keresztény Ifjúsági Egyesület műsora után lovasíjász-bemutatónak lehetünk tanúi a Kassai Lovasíjász Iskola tanítványai jóvoltából. 14.30-tól a kovásznai Hozsánna kamrakórus, a sepsiszentgyörgyi (szemerjai) és a székelytamásfalvi református dalárdák, valamint Diaconu Monica és Kádár Hanga fuvola- és zongorajátéka biztosítja a kulturális feltöltődést, 16 órától a Szóperencia Egyesület tart interaktív gyermekfoglalkozást a színpadon, bevezetve a Tekergők zenekar Égen-földön című gyerek-koncertjét. Este 7 órától ismét mulatósok (Diana Mogoș és Adrian Negrilă, Pintér Timi, A két zsivány) következnek, a 23 órára időzített tűzijáték előtt pedig a Holdviola ígér stílusváltást. A falunapok során tombolajegyet is lehet vásárolni, a nyertesek nevét vasárnap 18 órakor húzzák ki a színpadon.

Kommandón egész nyáron azon dolgoztak, hogy az ünnepre megfelelő állapotba hozzák a faluképet (fotó: Kommandó Polgármesteri Hivatala)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük