Felhívás!

Elő a lécekkel!

Elő a lécekkel! Kovászna megye

December 26-án, azaz vasárnap reggel megnyílik a sugásfürdői üdülőtelep kisebbik sípályája. Tervek szerint a pálya hétfőtől csütörtökig 15 és 20, pénteken 15 és 21, hétvégenként és a vakáció ideje alatt pedig 9 és 21 óra között fog működni.

A kovásznai Lőrincz Zsigmond-sípálya beüzemelését a vékony hóréteg és a következő napokban várható enyhe időjárás miatt januárra halasztották. A sportlétesítmény melletti korcsolyapályát ma 10 órától nyitják meg, és egyelőre a tavaly télen bevezetett létszámkorlátozások nélkül használható. 90 percnyi korcsolyázás 12 lejbe kerül, öt éven aluli gyermekeknek pedig ingyenes. A diákok, 25 év alatti egyetemisták, valamint a nyugdíjasok féláron használhatják. Korcsolyakölcsönzésre is lehetőség lesz, egy pár 10 lejbe kerül. A bérlésnél szükséges felmutatni a személyigazolványt.

Annak ellenére, hogy Kommandón a hóréteg vastagsága meghaladja a negyven centimétert, jelenleg mégsem hódolhatunk kedvenc téli időtöltésünknek a hegyi településen. Mezei István Gábor, a Skilaur nevet viselő sípálya egyik tulajdonosa kérdésünkre elmondta, a sportlétesítmény megnyitására még legalább egy-két hetet várni kell. A kevésbé ismert nagypataki pályán hóágyúzással próbálják kialakítani a megfelelő vastagságú hótakarót. Nicu Marian, a sípályát működtető vállalkozás képviselője szerint, ha az időjárás is kedvez, már most hétvégén lehetőségünk lesz lesiklani.

Gocz Tibor, Bartok Barbara

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások