Felhívás!

Betartotta ígéretét

Betartotta ígéretét Kovászna megye

Alig egy hónapja ajánlott fel Makkai Péter, a Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztérium államtitkára egy helyet a kabinetjében egy Down-szindrómás munkatárs részére, ígéretét pedig teljesítette. Oana Rotar (képünkön) az első fogyatékkal élő személy, aki ebben a munkakörben dolgozhat.

A Down-szindróma világnapján Makkai Péter államtitkár nemcsak felemás zokniban ment dolgozni, hogy kifejezze szolidaritását, hanem felajánlott egy munkahelyet kabinetjében egy Down-szindrómával élő személynek.

Mint mondta, mindenki értékes és egyenjogúì tagja a társadalmunknak: erre hívja fel a figyelmet a Down-világnapon a már jól ismert nagyszabású akció is. Aki csatlakozik, ezen a napon felemás zoknit húz a lábára. Az államtitkár kifejtette, az alkalmazás révén munkatársait és más munkaadókat is erre szeretne bátorítani.

A Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztérium új munkatársa Oana Rotar, aki egy négytagú csapat tagjaként már megkezdte a munkát. A 29 éves, Down-szindrómával élő nő a Special Olympics International, az értelmi fogyatékossággal élő emberek nemzetközi szervezetének romániai tagja, a szervezet részéről is támogatják az új munkahely elfoglalásában, mint írták: dinamikus, független személyiség, akivel jó együtt dolgozni. A Special Olympics Szervezet alapelve azon a meggyőződésen alapszik, hogy a fogyatékkal élő emberek is képesek – megfelelő segítséggel – tanulni, ezáltal a társadalom cselekvő és hasznos tagjává válni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. április 12., 13:09
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Törvényhozásban, politikában fogyatékkal!🤔
    Esélyegyenlőség is kell, meg informálás az embereknek! A Down szindrómát ki lehet küszöbölni, de ha IQ nuku, akkor….