Felhívás!

Háromszék visszakapja a besenyői tábort

Háromszék visszakapja a besenyői tábort Kovászna megye

Megyei és városi vezetőkkel, valamint sportegyesületek és klubok, illetve ifjúsági szervezetek képviselőivel találkozott Novák Eduárd sport- és ifjúsági miniszter április 9-i háromszéki látogatása során. A paralimpikon a találkozó végén a megyeszékhelyi Sepsi Arénában sajtótájékoztatón összegezte tapasztalatait, ismertette a helyiek által megfogalmazott igényeket.

A sepsibesenyői tábor átkerül Kovászna Megye Tanácsához, jelentették be az elöljárók a sajtótájékoztatón. Novák Eduárd ígéretet tett arra, hogy április–május folyamán eleget tesznek Kovászna Megye Tanácsa igénylésének, és a sepsibesenyői tábort visszaadják a megyei önkormányzat tulajdonába. „Ez a helyes út ahhoz, hogy helyi szinten minőségi táborozási lehetőséget, szolgáltatást tudjanak biztosítani a fiataloknak” – fogalmazott a miniszter.

Márciusban határozatban kérte a minisztériumtól a megyei tanács a besenyői tábort, ez az utolsó diáktábor a megyében, amely nem került át az önkormányzatokhoz, mondta el ennek kapcsán Jakab István Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

„Jobb gazdái vagyunk a közvagyonnak, mint a kormány. Az évekkel ezelőtt visszaadott ifjúsági táborok közül a kommandóit teljesen újraépítettük, a zabolai Csipkést részben felújítottuk. A sepsibesenyői táborral is hasonló terveink vannak, így végre a háromszéki ifjúság veheti használatba a létesítményt” – hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Jakab István Barna, reflektálva a háromszéki fiatalokat érintő kérdéskörre, röviden ismertette a 2021–2024-es időszakra vonatkozó megyei ifjúsági akciótervet, amelyet a teljes régiót átfogó konzultáció előz meg. Ennek fő pillérei a keresztyén értékrend népszerűsítésének megtartására, tehetséggondozásra, környezettudatos nevelésre, az itthon maradás és haza költözés témakörére épülnek. „Megyei önkormányzatként elhivatottan dolgozunk a fiatalokért, hogy megteremtsük számukra a biztos jövő lehetőségét” –tette hozzá az alelnök. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások