Felhívás!

Voiculescu: még hat szabad hely van az országban intenzív terápián

Voiculescu: még hat szabad hely van az országban intenzív terápián Románia

Még hat szabad hely van az egész országban intenzív terápián – közölte vasárnapi sajtóértekezletén az egészségügyi miniszter.

Vlad Voiculescu szerint az ország kórházaiban 11.875 felnőttet és 94 gyereket ápolnak koronavírus-fertőzéssel.

Ugyanakkor 1513 felnőtt és 16 gyerek intenzív terápiás ellátásra szorul.

“Ebben a pillanatban, az egész ország területén még hat szabad hely van az intenzív terápiás osztályokon” – hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Cîţu: el kell érni, hogy legalább 1600 hely legyen

El kell érni, hogy legalább 1600 intenzív terápiás hely legyen az országban – jelentette ki vasárnap a miniszterelnök, miután részt vett a beavatkozásokat irányító és koordináló országos központ (CNCCI) ülésén.

Florin Cîţu értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a statisztikák szerint a napi új fertőzések száma már nem növekedik, sőt, enyhe csökkenés figyelhető meg, ám “némileg ellentmondásosan”, egyre nő az intenzív terápiára kerülő páciensek száma.

A kormányfő szerint arra kell koncentrálnunk, hogy “átmenjünk ezen a hullámon”, amely – meglátása szerint – mintegy két-három hónapig fog tartani, és közben figyeljünk a kórházakra, hisz igaz ugyan, hogy több mint egymillión kigyógyultak a fertőzésből, de több mint 25 ezren belehaltak a kórba.

“Nagyon fontos, hogy minden eszköz a rendelkezésünkre álljon és felgyorsítsuk az oltási kampányt” – szögezte le Cîţu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások