Felhívás!

Az aradi vértanúkra emlékezünk

Sepsiszentgyörgy önkormányzata vasárnap, október 6-án 12 órától megemlékezést és koszorúzást szervez az áldozatok emlékére a Bod Péter Megyei Könyvtár mögött található kopjafáknál. Beszédet mond Márton Árpád, az RMDSZ háromszéki parlamenti képviselője. Ezt követi a Székely Mikó Kollégium diákjainak műsora, majd felszólal Balázs Antal nyugalmazott tanító, aki a tizenhárom különböző fából készült kopjafákat faragta. A műsort ft. Szabó Lajos római katolikus kanonok áldása, a himnusz eléneklése, valamint a koszorúk és kegyeleti virágok elhelyezése zárja.

Kézdivásárhelyen a megemlékezést a Nagy Mózes Elméleti Líceum udvarán tartják ma 14 órától. A Nagy Mózes Elméleti Líceum X. C. osztálya Czegő Zoltán verseiből összeállított dramatizált előadást mutat be Mind keressük egymást címmel. A Református Kollégium diákjai idén is bekapcsolódnak az ünnepségbe, ők a Magyarország és Ez az otthonom című dalokkal vesznek részt. Az ünnepség koszorúzással ér véget az iskola egykori tanára, az aradi vértanúk gyóntatópapja, Sujánszky Euszták emlékplakettje előtt.

A kézdivásárhelyi Alternatív Ifjúság szervezésében vasárnap 18 órától a Hősök terén koszorúznak a vértanúk emlékére, majd az Erzsébet Teremben (44 Udvartér 1-es szám) zenés-verses előadást tartanak.

Kovásznán vasárnap a helyi RMDSZ szervezésében tartják meg az aradi vértanúk emléknapját. 11 órától ökumenikus istentiszteletet tartanak a központi református templomban, majd kulturális programmal és koszorúzással hajtanak fejet a mártírok emléke előtt. A rendezvényen közreműködnek: református férfidalárda, református ifjúsági zenekar, katolikus ifjúsági zenekar, Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad, Kovásznai Ifjúsági Fúvószenekar és a Havadtőy Sándor Cserkészcsapat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.