Felhívás!

Röviden

Brutálisan megverték

A bodzafordulói rendőrség szolgálatos őrjáratát szeptember 28-án este fél kilenc körül a 112-es sürgősségi telefonon értesítették arról, hogy Zágonbárkány községben verekedés történt. A helyszínelés során kiderült, három férfi ütlegelt egy 29 évest, aki sérüléseket szenvedett, főleg a mellkasán és kezén, karján voltak vérző sebek, zúzódások. A 18 és 32 év közötti életkorú támadókkal szemben erőszakos cselekmények, testi sértés, rendbontás, közbotrány címén indult bűnvádi eljárás, a bíróság elrendelte előzetes, harminc napra szóló letartóztatásukat. 

Lisznyói szekérbaleset

Október 2-án késő délután a megyei kórház sürgősségi osztályán három sérült személy jelentkezett. Vérző sebeikről, zúzódásaikról azt mondták, közlekedési balesetet szenvedtek. A szigorú törvényes előírásoknak megfelelően a szolgálatos kórházi személyzet értesítette a rendőrséget. A kivizsgálások szerint a három személy lófogatos szekérrel haladt Bikfalva irányából Lisznyó felé. Adott pillanatban a szekeret vontató ló megijedt valamitől, vágtázni kezdett, a bakon ülő 38 éves férfi nem tudta irányítani és féken tartani, s a rángatások következtében a szekéren ülő három személy az úttestre zuhant. A 38 éves fogatos és egy 59 éves férfi megúszta könnyebb sérülésekkel, egy 53 éves nő azonban súlyosan megsérült. Az ügyben gondatlanságból okozott testi sértés gyanújával indult kivizsgálás. 

Elcsábított kamaszlány?

Bűnvádi eljárás indult egy 28 éves, háromszéki férfi ellen, akivel szemben fennáll annak a gyanúja, hogy 15 éves lánnyal volt többszöri szexuális kapcsolata. A kamaszlány ellen országos érvényű hatósági körözés volt érvényben, miután a szülei bejelentették, hogy elszökött otthonról. A háromszéki és Hargita megyei rendőrök együttműködésének eredményeként, a fiatalembert és a lányt Székelyudvarhelyen megtalálták, majd Csíkszeredába szállították, onnan pedig Sepsiszentgyörgyre, ahol a kivizsgálások folytatódnak. Mivelhogy a férfi és a kamaszlány gyakorlatilag párkapcsolatban élt egy ideig, a rendőröknek és a gyermekvédelmi hatóságnak a hatásköre felderíteni az ügy hátterét, például azt, hogy történt-e erőszakos cselekmény. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.