Felhívás!

A koronavírusos esetek települések szerinti megoszlása Kovászna megyében

A koronavírusos esetek települések szerinti megoszlása Kovászna megyében Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen a legmagasabb a Covid19 esetek száma, derül ki a Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóság által szolgáltatott adatokból, amelyeket az Observatorul de Covasna tett közzé.

A Kovászna megyei koronavírussal fertőzött személyek 35,16%-a megyeszékhelyi, 13,81%-a kézdivásárhelyi, 4,21%-a Kovásznai, 3,43% bölönpataki lakos, 3,23% bodzafordulói. Kettő és három százalék között van Torja (2,55%), Szitabodza (2,35%) és Előpatak (2,06%).

Kettő és egy százalék között mozog az esetek száma Ozsdolán (1,86%), Gelencén (1,76%), Nyújtódon (1,67%), Csernátonban (1,57%) valamint Dobollón (1,18%).

A többi településen egy százalék alatt van a fertőzött esetek aránya a megyei számokhoz viszonyítva. Szeptember 17-ig a megyében 31 településen nem regisztráltak egyetlen esetet sem.

Az előző hónapokhoz viszonyítva megfigyelhető, hogy a vírus egyre több településen jelenik meg.

Ha az aktív eseteket nézzük, a legtöbb fertőzöttet Sepsiszentgyörgyön tartják nyilván, a hatóságok szerint ennek magyarázata, hogy a vírus könnyeben terjed a városi agglomerációkban, azonban számos vidéki település is érintett.

Sepsiszentgyörgyön 87, Kézdivásárhelyen 44, Kovásznán 24, Gelencén 8, Bodzafordulón 6, Torján, Szitabodzán, Zabolán és Dálnokban 5-5 aktív fertőzöttről tudnak.

A Stratégiai Kommunikációs csoport vasárnapi jelentése szerint a járvány kezdete óta Kovászna megyében 1075 koronavírus-fertőzöttet igazoltak, az aktív esetek száma pedig 277. Meggyógyult 769 személy, életét vesztette 29.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások