Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Kovászna megye

Kigyulladt pékség

Tegnap reggel kérték a Kovászna megyei tűzoltók segítségét, miután egy árkosi pékség tetőszerkezete kigyulladt. A helyszínre két tűzoltóautó és egy rohammentő sietett. Mint az utólag kiderült, a lángokat feltehetőleg egy rövidzárlat okozta: körülbelül 400 négyzetméteren a tűz martalékává vált a tetőszerkezet. Személyi sérülés nem történt.

Hirdetés
Hirdetés

Újabb tiltakozás

A keddi, csíkszeredai tüntetés után most Sepsiszentgyörgy főterére hívja az Erdélyi Magyar Néppárt mindazokat, akik tiltakozni kívánnak az úzvölgyi hősi katonatemetőnél történtek miatt. Június 27-én 18 órára várják a polgárokat, hogy együtt követeljék a katonatemető államosításának beszüntetését, az eredeti állapotok visszaállítását, valamint a Hargita megyei prefektus azonnali lemondását.

 

Gyertek haza!

Sepsiszentgyörgy önkormányzati képviselői, egyes vállalkozói is jelen voltak a kolozsvári BT Arénában tegnap szervezett állásbörzén, amelyen arról igyekeztek meggyőzni a végzős egyetemistákat, térjenek haza, itthon is akadnak számukra jó lehetőségek, munkahelyek. Az érdeklődés folyamatos volt, és nemcsak háromszékiek, hanem Sepsiszentgyörgy iránt vonzódó más városbeliek is ellátogattak a börzére. Csak felsőfokú végzettséget feltételező állásokat kínálták (27-et a polgármesteri hivatalnál, 28-at cégeknél), illetve informális beszélgetéseken próbálták meggyőzni a fiatalokat, hogy szülővárosuk hazavárja őket.

 

Többet strandolhatunk

Holnaptól minden szombaton és vasárnap egy órával korábban, 9 órakor nyit a városi strand. Június 16-án, a hivatalos szezonnyitókor több mint 1800 jegyet értékesítettek, szombaton és hétfőn közel 1500-1500-at. A jegyárak az elmúlt évekhez képest nem változtak, a standard belépő 20 lejbe, a 18 év alatti és 60 év fölötti személyek belépője 8 lejbe, a nyugágy-bérlés szintén 8 lejbe kerül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük