Felhívás!

500-an az évfordulóra

500-an az évfordulóra Kovászna megye

Várakozáson felüli volt a jelenlét a szombati Székelyföldi Regionális Nőszövetségi Találkozón. Az öt egyházmegye református nőszövetségeit egybegyűjtő találkozón, melynek a kézdivásárhelyi egyházközség temploma adott helyet, mintegy 500-an vettek részt.

A Sepsi-, Székelyudvarhelyi-, Kézdi-Orbai-, Erdővidéki-, Brassói Református Egyházmegyékből érkező asszonyok sokasága ellepte a templom előtti teret, a vendégek és házigazdák szinte megtöltötték a templom padjait.

A 11 órától kezdődő istentiszteleten Beke Boróka karatnai lelkipásztor hirdette Isten igéjét, ezt követően az egybegyűlteket Tóth Anna, a Székelyföldi Régiós Egyházmegyék Nőszövetségi Elnöke köszöntötte, s örömmel említette, hogy a reformáció 500. évfordulóján 500-an gyűltek össze. A programismertetés után Németh Zsuzsanna, a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Nőszövetségi elnöknője beszélt, nt. Balogh Zoltán esperes úr megköszönte a szervezők részéről a rengeteg munkát és áldozatot.
Borsos Melinda, az Erdélyi Református Egyházkerület Nőszövetségi elnöknője hangsúlyozta az idei év vezérgondolatát, miszerint azokat az utakat kell megmutatni, melyek a hitben járásban segítenek.

Beder Imre, kézdivásárhelyi lelkipásztor az édesanyákról szólva kiemelte, „hogy egy családban fény van, vagy sötétség, az elsősorban az anyák dolga”.
A résztvevő egyházmegyék nőszövetségeinek vezetői köszöntötték az egybegyűlteket, majd meglepetésként a sokak által ismert és kedvelt Cickom együttes mosolygós, életvidám lányai énekétől teltek meg a szívek örömmel. Bartos Károly kézdivásárhelyi iskolalelkész előadása után a Székelytamásfalvi Férfikórus dala töltötte meg a templomot. (Biró Erika)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.