Felhívás!

Vigyázz a vasparipára!

Vigyázz a vasparipára! Kovászna megye

Második alkalommal rendezték meg Szentgyörgyön a motorosok idénykezdő felvonulását. A különböző klubok Szántó Zoltán ötletgazda kezdeményezésére azért társultak az akcióra, hogy felhívják az autósok figyelmét a közlekedésben részt vevő motorosokra, azaz fokozott óvatosságra intsék őket.

Leggyakrabban az elsőbbség meg nem adása veszélyezteti a motorosokat, mondta Szántó. Mivel a motorok kisebb járművek, nehezen észlelhetők, ebből kifolyólag 50%-kal több baleset résztvevői – sokszor áldozatai –, mint a személygépkocsik. Az új gyártmányú járgányokon éppen ezért már az indításkor gyúl a fényszóró is – mondta Szántó, akinek köszönetét tolmácsoljuk a támogatók fele, számuk a múlt évhez képest megduplázódott.

Hetvennél is többen jelentek meg Szentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna és Erdővidék képviseletében, köztük trikókat sorsoltak ki a szervezők. Mivel a szentgyörgyi református egyháznak két motoros lelkésze is van, akik szintén társultak, a jelenlévő Incze Zsolt 12-kor áldást mondott a jelenlevőkre, majd miután a várost megkerülték, a felvonulók Makkai Péter, az Írisz ház motoros és lelkész igazgatójának meghívására az Írisz Ház udvarán bográcsozással zárták a napot. A további szervezkedés megkönnyítése érdekében a jövőben egyesület megalapítását is tervezik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.