Felhívás!

Felújították az otthont

Felújították az otthont Kovászna megye

Szombaton a sepsiszentgyörgyi Rotary Klub és a nemzetközi Rotary klubok képviselői hivatalosan is átadták a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ felújított épületét Kovásznán, melynek munkálataira 2015-ben érkezett a 80 ezer eurós támogatás.

Közel 3 éve a sepsiszentgyörgyi és a rattenbergi (Ausztria) Rotary klubok, valamint az amerikai Rotary Foundation 80 ezer eurós anyagi támogatást nyújtottak a kovásznai gyermekotthonnak – ezt az épület feljavítására, bővítésére fordították.
– A 2016-ban megkezdett építkezés során lakhatóvá vált a padlástér, fürdőszobákat és mellékhelyiségeket újítottak fel, napelemek kerültek a tetőre, modernizálták a konyhát, festési és szigetelési munkálatok folytak az egész épületben, illetve egy tűzvédelmi menekülési lépcsővel egészült ki a gyermekotthon – tudtuk meg Fülöp Lászlótól, az egyik kezdeményezőtől, a sepsiszentgyörgyi Rotary volt elnökétől.

Pildner Martin szentgyörgyi és Manfred Soder rattenbergi klubelnökök egy, a munkálat kezdéséről és befejezéséről szóló emlékplakettet lepleztek le az ünnepség alkalmával.
Gyerő József polgármester megköszönte a romániai és külföldi Rotary tagoknak a segítséget, és meggyőződését fejezte ki, hogy az otthon lakói az anyagiakban mérhető ajándékot idővel emberi értékekben mérhető formában hálálják meg. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.