Felhívás!

RÖVIDEN

Sárkány az alelnök
A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) a svájci Montreux-ben április 27–30. között tartott közgyűlésén Sárkány Árpád sepsiszentgyörgyi vadgazdálkodási szakembert, az Abies Hunting Kft. tulajdonosát, a Székelyföldi Vadászati Kiállítás legfontosabb támogatóját választotta alelnökének – tudtuk meg Demeter Jánostól, a Vadon Egyesület elnökétől. A budapesti adminisztratív székhellyel bíró, diplomáciai státuszt élvező CIC 1928-ban alakult, 80 tagországa van, ebből 30 kormányszinten képviselteti magát. „Ez a választás méltó elismerése Sárkány Árpád sokéves munkájának, amelynek köszönhetően a székelyföldi és romániai vadászati lehetőségek a világ minden táján ismertek lettek” – tette hozzá Demeter.

Traffipax
Ma a 11-E571-es országúton Kézdivásárhelyen, Szent­iván­laborfalván, Maksán, Csernátonban és Sárfalván, a 12-E578-as országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban és Bükszádon folyik sebességmérés.

Egészségtelen anyanyelv?
A Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma szerint az anyanyelvhasználatot az egészségügyi intézményekben lehetővé tevő, nemrég megszavazott törvénytervezet „durva, alkotmányellenes és diszkriminatív törvényhozási hiba”, egy „fölösleges luxus”, amely bürokratikus bonyodalmakat okoz, és indokolatlan költségekkel jár majd – írták pénteki közleményükben. A parlament által elfogadott törvény értelmében azokon a településeken, ahol egy nemzeti kisebbség létszáma legalább 5.000 fő, vagy számaránya az összlakosság 20%-a, ott az illető nemzeti kisebbség nyelvét beszélő egészségügyi dolgozókat is alkalmazni kell.

Súlyos baleset
Csütörtökön a fürdővárosi egyenruhásokat a 112-es segélyhívó számon riasztották egy baleset helyszínére. A helyszínelés megállapította, hogy az udvarról figyelmetlenül kihajtó, 81 éves sofőr nem adott elsőbbséget az arra haladó kerékpárosnak, és elütötte. A biciklist lapockatöréssel diagnosztizálták.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.