Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

1956-ra emlékezünk

1956-ra emlékezünk Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Volt Politikai Foglyok Szövetségének Kovászna megyei szervezete szűk körű megemlékezést tart október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából.

Hirdetés
Hirdetés

A 11 órától kezdődő megemlékezés keretében a város vezetői és a volt politikai foglyok koszorút helyeznek el a Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának homlokzatán található Gloria Victis táblánál, a Szalay Attila 1956-os mártír Csíki utcai emléktáblájánál, az ‘56-os parkban található emlékműnél, valamint a kommunizmus áldozatainak emlékére felállított kopjafánál, az Erzsébet parkban. A megemlékezés a járványügyi előírások betartásával zajlik.

Kézdivásárhelyen az idei október 23-i ünnepség, az érvényben lévő korlátozások miatt, rendhagyó módon zajlik, a következő program szerint: 13 órától koszorúzás a református temető kopjafáinál, 13.30-tól koszorúzás a Hősök Emlékművénél. Mindkét eseményen részt vesz a város polgármestere.
Baróton az 1956-os forradalom hősei előtti tiszteletünket a járványhelyzetre való tekintettel ünnepi műsor nélküli, csendes megemlékezés keretében róhatjuk le október 23-án, pénteken 17 órától a Petőfi utcai emlékmű előtt, ahol bárki elhelyezheti az emlékezés koszorúit – közölte lapunknak a város polgármestere, Benedek Huszár János.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük