Felhívás!

Audiovizuális Slam Poetry előadás

Audiovizuális Slam Poetry előadás Kovászna megye

Az 1956-os magyarországi forradalom hősei előtt tiszteleg a slam poetry-seket összefogó csoport online előadói esttel. Az 56 szó – Emlékslam elnevezésű facebookos élő közvetítésre ugyanolyan profi hozzáállással és lelkesedéssel készülnek a szervezők és előadók, mintha hagyományos előadást tartanának.

– A világot eddig soha nem látott világjárvány sújtja, átírva mindazt, amit eddig megszoktunk, természetesnek tartottunk. A maszk az új természetes. A távolságtartás, a kézmosás. Folyamatosan távolodunk egymástól és a múlttól. Vannak viszont olyan események, amelyektől – bár kronológiailag távolodunk – messzebb nem kerülünk tőle. Ilyen 1956 is! Egy ikonikus évszám. 48 után talán a legikonikusabb a magyar történelemben! Mindkettőt a szabadság iránti vágy, elhatározás és tett jellemzi, hiszen ekkor törtek ki a magyar történelem legmeghatározóbb forradalmai – fogalmazták a szervezők.

A slam poetry-sek csapata október 23-án szócsövet tölt a múltból és jelenből. Szótagokat szegeznek a kérdőjeleknek, mondatokat a halványuló emlékeknek. A magyar rádiót nem, de a készülékeink kijelzőjét idén október 23-án 20 órától elfoglalják.
Az előadást online lehet majd követni az alábbi linken: www.facebook.com/slampoetryms <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.