Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cáfolnak az élelmiszerbiztonságiak

Cáfolnak az élelmiszerbiztonságiak Kovászna megye

A bukaresti egyetemnek a koronavírus terjedését elemző egyik kutatására, pontosabban a médiában megjelenő állításaira reagált közleményben az országos, illetve ennek keretében a Kovászna megyei élelmiszer-biztonsági igazgatóság is.

Hirdetés
Hirdetés

Dr. Sikó-Barabási Sándor, a Kovászna megyei  élelmiszer-biztonsági igazgatóság vezetője lapunk kérdéseire elmondta: jelenleg a hivatal álláspontja az, hogy a csomagolás nélküli élelmiszerrel a vírus nem terjed!
A szakember részletes kérdéseinkre elmondta, természetesen nem extrém körülményekre kell itt gondolni, hiszen ha valaki szándékosan ráköhög, netalán markába köhög, és utána kesztyű nélkül jól összefogdos egy élelmiszert, akkor az – lehet az csomagolt vagy csomagolás nélküli – fertőzésveszélyessé válik.

– Főképpen azért tartottuk fontosnak ezt a pontosítást, hogy elkerüljük a félretájékoztatást. A meleg kenyér a csomagolás miatt hamar megszikkad, már nem lesz olyan finom. Nem kell pánikba esni, ha csomagolás nélkül kínálnak eladásra egy kenyeret, továbbá az üzlet a kenyeret vagy más friss, csomagolás nélküli portékát forgalmazó kereskedelmi egység azért felelős, hogy ne engedjen be lázas, maszk nélküli személyeket, akik összetapogatnak mindent – összegzett a szakember. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 23., 9:55
  ÉRTÉKELÉS: 22

  De ha a csomagolatlan kenyérrel kiszolgáló ugyanaz a személy aki a pénzt is elveszi a vásárlótól, ugyanazzal a kesztyűvel a kezén? Ez Kovászna megyében nagyon is működő jelenség!

 • User
  Dátum: 2020. október 23., 20:14
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Hát ehhez én csak azt fűzném,hogy nézzenek szét a falusi boltokban ahol az eladó seperget, majd kiszolgál, természetesen nem mos kezet, minek, ugyanazzal a pucér kézzel megfogja az ételt, a becsomagolatlant is, elveszi a pénzt. Még csak egy zacskót sem húz e kezére, nyúl a kenyérért, hentesért, kekszért, zöldségért, üvegért, pénzért.Undorító de sajnos sokaknak fel sem tűnik, még az sem amikor egyes hölgynek kevésbé mondható női személy az izzadt csöcsök közül veszi elő a pénzt és nekem ad vissza belőle miután mindent összematatott.Ha szólna az ember … ajaj, énekelhetném, „én vagyok a falu rossza egyedül”.De valahogy a 21.században már egy kevéske higiéniát a falusi boltokban is be kellene tartani.Igaz én vagyok a hibás mert néha ott kell vásároljak.

 • User
  Dátum: 2020. október 24., 14:30
  ÉRTÉKELÉS: 0

  „Ne engedjen be lázas, maszk nélküli személyeket” ? Néhány napja a sepsiszentgyörgyi Lidl zárt előterében a maszkos lázmérő hölgy nagy hangon pletykált maszk nélküli ismerősével. Úgy álltak, hogy kettőjük közt kellett elhaladni. Úgy elmerültek a beszélgetésben, hogy akár 40 fokos lázzal is bemehettél volna, a hölgy mérte ugyan a lázat, de rá sem pillantott a lázmérőre. A kézfertőtlenítő tartály is üres volt, pedig délelőtt voltam ott.

 • User
  Dátum: 2020. október 24., 18:40
  ÉRTÉKELÉS: 4

  KOZEGESZSEGUGY ide vagy oda nem tudom , hogy miert is vannak de olyan falu is van a megyeben , ahol az uzlet a poce godorre van eputve .Ismeretseg alapjan minden evben megkapja a munkodesi engedelyt az uzlet .Ezeket kellene leellenorizzek Nyaron altalaban nyitva van az ajto , akkor nem lehet erezni a szagot , de telen amikor futteni kell erdemes bemenni oda , jelzem tobbnyire elelmiszert arulnak !