Felhívás!

Covid-19 a Zathureczkyben

Covid-19 a Zathureczkyben Kovászna megye

A szokásos, kéthetenként rendszeresen megejtett tesztelés során kedden a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta idősotthon személyzetének két tagja koronavírus-fertőzöttnek bizonyult. Szerdán újabb teszteket végeztek a központban, még két esetre derült fény.

Minden óvatosság és az állandó maszkviselés mellett is megtörtént, ami előreláthatóan elkerülhetetlen volt: elérte a járvány az idősotthont, amelyben először egy Brassóból ingázó szociális munkás és a pszichológus bizonyult pozitívnak. Ennek következtében a közösségi tereket fertőtlenítették, és minden idős embert azonnal elkülönítettek, gyakorlatilag saját szobájuk foglyai lettek.
– Ez a tény biztosan nem tesz jót pszichés állapotuknak, az eddigi bezártság, a látogatás tilalma láthatóan rontott a légkörön és egészségi állapotukon – mondta Klárik Mária igazgatónő.

Szerdán még egy csoportot teszteltek a központban, újabb két esetre derült fény, a személyzet még egy tagja (a szakács) és egy idős is pozitív.
Mivel eddig is gondot okozott az alkalmazottak elégtelen száma, a most kiesők és a betegszabadságon levők mellett nehéz két hétnek néz elébe a központ vezetősége. Az idősotthonnak jelenleg 28 bentlakója van, a nappali foglalkozások a járványidőben szünetelnek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások