Hirmondo
Stagnáló, de jó útra terelődött munkálatok

Stagnáló, de jó útra terelődött munkálatok

Dombora Lehel, Réty polgármestere a legutolsó beszélgetésünk során kifejtette, igyekeznek a községközponton kívül minden településen – Bitán, Egerpatakon, Szacsván és Komollón – fejlesztéseket eszközölni. Van konkrét ütemterv is, ám a romániai bürokrácia miatt akár évekig is tolódhatnak a munkálatok, olyan sok idő vesz el a papírmunkával. A polgármester a „legfájóbb” csúszásokat sorolta, illetve olyan terveket, munkálatokat is megosztott lapunkkal, amelyek kivitelezés előtt vagy alatt állnak.

Szkeptikus rétyi vezetőség

Szkeptikus rétyi vezetőség

Réty elöljárói jelentős összegű útjavítási költségekre pályáztak a fejlesztési minisztérium kezelésében lévő kormányprogram keretén belül. A helyi fejlesztések országos programja (PNDL) a meghirdetés pillanatában is kétségeket ébresztett a háromszéki települések polgármestereiben, és amint azt legutóbbi beszélgetésünk során Dombora Lehel, Réty polgármestere elárulta, jelen pillanatban is szkeptikusak ez iránt.

„Jobban várják, mint a falunapokat!”

„Jobban várják, mint a falunapokat!”

Rétyen immár a huszonhatodik alkalommal szervezték meg sikeresen a hagyományos, nemzetközi szintű fúvóstalálkozót: idén 11 zenekar (Tótkomlós, Galac, Uzon, Réty, Zágon, Barátos, Kézdivásárhely, Sepsibükszád, Újtusnád, Csíkszentsimon, Csíkbánkfalva) vett részt a többnapos rendezvénysorozaton. A találkozón az is kiderült, hogy a koncert-fúvószenekarok nagy előszeretettel nyúlnak – az indulók mellett – a filmzenékhez, ez utóbbiakat szívesen tűzik műsorra.

Önerőből szépítettek

Önerőből szépítettek

Dombora Lehel, Réty község polgármestere legutóbbi beszélgetésünk során kifejtette, hogy az elmúlt két hónapban nagy hangsúlyt fektettek a faluközpont szépítésére: nem titkolt céllal, hogy új köntösbe bújtassák a település központját a hagyományos, immár XXVI. alkalommal megszervezett nemzetközi fúvóstalálkozóra, amelyre július 7–9. között került sort. A munkálatokról, párhuzamosan zajló, induló fejlesztésekről érdeklődtünk.