Felhívás!

Hétvégén tűzoltóverseny

Szombaton Rétyen tartják a megyei tűzoltóversenyt. A település polgármestere szerint ez egy jó alkalom lesz az elmúlt másfél évben vásárolt tűzoltó-felszerelés kipróbálására, bemutatására. Az esemény 8.30-kor gyülekezővel kezdődik a település központjában.

Dombora Lehel elmondta, idén kérték a tűzoltóverseny szervezőit (Kovászna Megye Tanácsát, illetve a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséget), hogy a település lehessen a megmérettetés házigazdája. A nemrégiben toborozott önkéntesek a régebbi, tapasztalt tagokkal karöltve jó két hete gyakorolnak, lelkesen készülnek a megmérettetésre.

– Az elmúlt időszakban jelentős összegeket fordítottunk az önkéntes tűzoltó alakulat felszerelésére. Saját erőből tűzoltóautót vásároltunk Angliából, felújítottuk a tűzoltó-szertárat, a garázst fűtő- és vízrendszerrel láttuk el, átalakítottuk a garázs előtti teret. Ezzel párhuzamosan a LEADER vidékfejlesztési program keretében teljes tűzoltó felszerelést vásároltunk, így az önkéntesek jól el vannak látva. Ennél is jelentősebb befektetés volt az ugyancsak LEADER programnak köszönhetően vásárolt szállítható generátor. Ez többméteres fénytoronnyal is el van látva, így áramszünet sem okoz gondot bevetés közben – avatott be a részletekbe Dombora.

Kiderült, az új tűzoltóautót már több alkalommal kénytelenek voltak használni: tavaly tarlótüzeket oltottak Szacsván, „házon belül” megoldva a veszélyes helyzetet. A speciális járművet csatornarendszer tisztítására, vízszállításra is használták, a tavalyi árvíz során pedig a nagykapacitású pompája is jó szolgálatot tett.

Hozzászólások