Felhívás!

Pályázati elbírálásra várva

Pályázati elbírálásra várva

Csak júniusban két, jelentősebb pályázatot adtak le Rétyen – tájékoztatott a napokban Dombora Lehel, a település polgármestere.

Több mint 200 ezer eurós pályázattal a kultúrotthont és a hozzátartozó zenetermet szerelnék fel korszerű elvárásoknak megfelelően: teljesen új hang-, fénytechnikát, új székeket, függönyöket, klímaberendezést, stúdiófelvételre is alkalmas felszerelést vásárolnának, de a konferenciatermet is berendeznék, és jelentős összegre vásárolnának hangszereket is.

– Várjuk az elbírálást. Már asztalon van a dokumentáció, hiszen a hetekben kiegészítő véleményezést is bekértek. A hangszereink nincsenek elavulva, de a fúvószenekarunk állandó, többtucatos utánpótlásban gondolkodik, továbbá hetven aktív tagot számlálunk, így előfordul néha – ha például egy hangszer javíttatásra szorul –, hogy több zenész is ugyanazon a hangszeren gyakorol – magyarázta az elöljáró, aki elárulta, hogy mindig a minőségit vásárolják, mert ezek megbízhatóak, időtállóak.

Ha elfogadják a pályázatot, akkor a kivitelezést jövőben ejtik meg: nagy szükség lenne a pozitív elbírálásra, hiszen a kultúrház, próbaterem korszerűsítése során felmerülő – az időközben változó tűzvédelmi szabályok miatti – hiányosságok tükrében számtalan beszerzésről lemondtak, más munkákba fektették az önrészt. A második, az önkéntes tűzoltó alakulatot segítő pályázatot a Progressio Helyi Akciócsoporthoz (Leader-csoporthoz) nyújtották be a rétyiek.

– A helyi, húsztagú önkéntes lánglovag-egységünknek szeretnénk új felszerelést beszerezni, illetve egy sürgősségi esetekkor bevethető vontatható generátort is megvásárolnánk. Ez utóbbinak egy kilenc méterre kinyúló, jelentős fényerejű világítótorony is a részét képezi – újságolta Dombora.

Hozzászólások