Felhívás!

Év végére elkészülhet

Év végére elkészülhet

Közel három éve elkezdődött a rétyi kultúrotthon felújítása. A 2015 októberében, a bukaresti Colectiv klubban megtörtént tűzeset, katasztrófa után a Kovászna megyei tűzoltóság Rétyen is ellenőrzést tartott, és leállította a munkálatokat. Azóta stagnál a korszerűsítés.

Dombora Lehel, Réty polgármestere lapunk kérdéseire elmondta, a kultúrotthon felújítását mindennapos, óriási kudarcként éli meg, hiszen a hivatal melletti épületet naponta többször látja, és mindig eszébe jut a tűzvédelmi engedélyekben szereplő, módosításokkal való szélmalomharc.

– Két hete zártuk le a bürokratikus papírmunkát: nagymértékben át kellett alakítani az eredeti elképzelést. Ami a legjobban bánt, hogy az eredeti tervhez képest – amiben szép faberakásos, akusztikus terem szerepelt – egy csupasz betonfal fogadja majd az épületbe belépőket. Vannak nagy baklövések is az új tűzvédelmi szabványokban, egy ilyennek köszönhetően építtették be a szakemberek a betonból kiöntött színpad alatti raktárhelységet is. Az országos közbeszerzési hatóságtól kértünk véleményezést, ők sem adtak ténylegese választ, hanem arra biztattak, hogy nézzünk utána, máshol hogy oldották meg a változtatásokat. Végül sikerült találni egy, a mienkhez majdnem hasonló helyzetet, erre a tervre alapoztunk – magyarázta Dombora, hangsúlyozva, hogy a napokban írják alá a szerződésmódosítást, és ezután nekifoghatnak a munkálatoknak.

Az elöljáró külön köszönetet mondott a felsőrákosi Zöld Út nevű cég tulajdonosának, aki a három éve lefektetett, a törvények értelmében utólag nem módosítható licitárakat alkalmazva tart ki a rétyi közösség mellett, és a nyilvánvaló drágulások mellett végzi a munkálatokat.

Hozzászólások