Koronavírus

Felhívás!

Medve Bodok főutcáján

Medve Bodok főutcáján

Elkeserítő a helyzet Bodokon a medvék miatt. És igen, sajnos, kell a többes szám, mert a település minden szegletében találkozni a nagyvaddal a nap bármely szakában. Nemrég fényes nappal a futballpálya melletti utcában lakó idős házaspár kertjében dézsmálta a málnát, kedden este pedig a főutcán szaladgált, majd tért be egy gazdasági udvarba. Csak az elmúlt egy évben a medvék által okozott károk felbecsülhetetlenek, az emberek biztonságáról nem is beszélve.

Praktikus gép

Praktikus gép

Január végén adták át használatba az Alutus Régió vidékfejlesztési egyesület képviselői a bodoki önkormányzatnak azt a multifunkcionális buldoeszkavátort, amely megkönnyíti a különböző munkálatok elvégzését. A Leader program keretén belül megnyert, 80 ezer euró összértékű géphez sáncásó kupa, útszélek karbantartására alkalmas kasza, elülső függesztésre alkalmas hóeke, illetve víztartályos seprű is szerelhető.

Spórolt pénzből gazdálkodnak

Spórolt pénzből gazdálkodnak

Többségében sikerült megvalósítani a tavalyi év célkitűzéseit, idén viszont egyelőre úgy néz ki, hogy a megspórolt pénzből kell gazdálkodjanak, béreket és működési költségeket fizessenek, így nem marad anyagi keret a fejlesztésekre – összegezte Fodor István, Bodok község polgármestere. Az elöljáró felháborítónak tartja a kormány költségvetési tervezettel kapcsolatos döntését, mely szerint azon községeket részesíti előnyös anyagi juttatásban, amelyeknek üres a tartalékalapjuk. Sepsibodok természetesen nem tartozik ezek közé, ennek ellenére terveznek és bizakodnak.