Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN

Leaszfaltozott patakmeder

Pár hete leaszfaltozták a PNDL-es pályázati pénzből kiépített útszakaszt a Vásár-patak mellett, amely a főútról vezet a Malom utcába. Az 1 millió 300 ezer lej értékű beruházást még tavaly elkezdte a sepsiszentgyörgyi Baumeister cég. A kiépített patakmederben a főútról egy híd vezet rá az egyirányú útszakaszra, ahonnan az út baloldalán lakó családok kapujához hidakat alakítanak ki a későbbiekben.

A bekötőúttól a községközpontig tartó útszakaszt leaszfaltozták, kiszélesítették és kifestették. A tervek szerint az utca végén található zöldövezetre játszóteret épít majd az önkormányzat. Emellett az elkövetkezőkben a Gyárak utca patakmedrénél 25-30 méter hosszú támfalát öntenek újra, a Major fele egy hidat építenek a patakon keresztül. Az önkormányzat által megvásárolt Vásár pataki házra geofúrást végeztek, készül a terv és a topográfiai felmérés. Az idén elkészülnek az engedélyek, jövő tavasszal nekilátunk a munkálatoknak: a gömbfából épített emeleten 4-5 vendégszobát alakítunk ki, összegezte Fodor István polgármester.

A csont s a bőr maradt

Továbbra is várja vendégeit a bodoki medvemozi. Legutóbb holland vendégek látogattak ki létesítményhez. A téma kapcsán a polgármester arról az abszurd kormánydöntésről is beszélt, miszerint villanypásztort akarnak adni az embereknek, hogy megvédjék őket a medvetámadásoktól és a sok kártól, de az nem akadályozza meg a medvepopuláció szaporodását. „Ez kidobott pénz az állam részéről, és azt nem tudom, hogy meddig lehet ezt így csinálni. Mindent kitalálnak, csak kilövési engedélyt nem adnak. Egy héttel ezelőtt az Avasban egy helyi gazda csordájában pusztított a medve. Az este megölt borjúból reggelre csak a csontja, a bőre és a fülszáma maradt, nem beszélve arról, hogy falu területén is rendszeresen megjelenik a nagyvad” – mondta.

Hozzászólások