Felhívás!

Nem mindegy!

Egyik választás a másikat érte Romániában ebben az évben, éppen ezért az érdektelenség is egyre fokozódik az emberekben. A parlamenti választásoknak azonban nagy a tétje: az elkövetkező négy évet és az erdélyi magyarság tágabb értelemben vett jövőjét határozza meg a december 6-i választás eredménye.

„Ha azt akarjuk, hogy a magyarságunk és gyermekeink jövője, településeink fejlődése biztonságban legyen, akkor el kell menni szavazni, mert nem mindegy. Ha nem vagyunk a parlamentben, ha nincs képviselőnk, szenátorunk, akkor kihez folyamodunk? Ha az RMDSZ nem jut be a parlamentbe, szomorú sorsunk lesz, s csak fokozódni fognak a minket ért támadások: a polgármesteri hivatalokról a feliratok levétele, a székely és magyar zászló használatának büntetése, megszabják majd, hogy kivel s mikor beszélhetünk magyarul. Ha már most belekötnek abba is, ha székely zászló mintázatú maszkot viselünk, kérdezem én, hogyan megyünk ki az utcára ünnepelni? Még a végén azt is megtiltják, hogy székely ruhában tegyük azt” – kongatta meg a vészharangot Fodor István.

Hozzátette: nagy baj, hogy a gyermekek nem szabad iskolába menjenek, hogy bezárták az oktatási intézményeket, a választást mégis megtartják. Ez nem helyes, de meg kell érteni, hogy a románok úgyis elmennek szavazni, s nem mindegy, hogy mi, magyarok milyen arányban voksolunk.

„Fogjuk meg egymás kezét! A választásunk az elkövetkező négy évet határozza meg, most döntsük el sorsunkat! Tapasztalom, amikor el kell mennünk Bukarestbe, hogy van-e kihez fordulni, vagy pedig egyik ajtón kitaszítanak, s a másikon kopogtatunk, de senki nem áll szóba velünk. Mindenkinek kötelessége, aki magyarnak érzi magát, hogy elmenjen szavazni. Ha elzárkóznak a politikától, az RMDSZ-től, akkor menjenek el csupán azért, mert magyarok vagyunk. Tekintsék lelkiismereti és becsületbeli ügynek. Éljenek jogaikkal, tegyék önmagukért, gyermekeikért, unokáikért, a felnövekedő nemzedékért. Felelősek vagyunk közösségünk jövőjéért! – inti a magyarságot az elöljáró.

Hozzászólások