Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Május elsején nyílik Sepsiszentgyörgy új skateparkja

Május elsején nyílik Sepsiszentgyörgy új skateparkja Kovászna megye

Hosszas várakozás után, május elsején hivatalosan megnyitja kapuit a sepsiszentgyörgyi skatepark. A gördeszkázóknak, rollerezőknek, extrém kerékpárosoknak és görkorcsolyázóknak tervezett pályán a megnyitó alkalmával profi sportolókkal is találkozhatnak az érdeklődők.

Hirdetés
Hirdetés

A Szemerja negyedi, Szabó Kati sportcsarnok szomszédságában épült parkról még 2020-ban döntött a városi tanács, megnyitását eredetileg tavaly szeptember végére tervezték. Az önkormányzat nemrégiben jelezte, hogy a pálya teljes felszerelését csak most sikerült befejezni, így több mint fél évvel később, de birtokukba vehetik azt az extrém sportok kedvelői.

Változatos pályákkal várják az érdeklődőket. Fotó: Tuchiluș Alex

A hivatalos megnyitó szerdán 11 órakor kezdődik, a régóta várt alkalomra helyi és távolabbról érkező profi gördeszkások és kerékpárosok is érkeznek, akik ismertetik a létesítményben felszerelt elemeket, valamint egy rövid bemutatót tartanak a jelenlévőknek.

Árnyékolókat is elhelyeztek a parkban. Fotó: Tuchiluș Alex

A pályák három nehézségi szint szerint készültek: kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak. Találni rollerek, gördeszkák és görkorcsolyák számára kialakított pályákat, hullámpályát, padokat, de pihenőhelyek és mellékhelyiségek is rendelkezésre állnak.  A skatepark tartós, kopásálló burkolattal borított betonból készült, amelyre rudak és fémből, betonból és fából készült elemek, valamint quarter pipe, half pipe és spine típusú elemek kerültek.

Pihenőhelyeket is kialakítottak. Fotó: Tuchiluș Alex

A városháza közleménye szerint az 5 millió lej értékű sportlétesítménybe a kis tornaterem mögött található Vadász utcai parkolóból lehet bejutni, a május elsejei megnyitón való részvétel ingyenes. Csütörtöktől azonban jegyvásárlással lehet használatba venni a pályát naponta 9 és 22 óra között, az árakról az önkormányzat oldalán vagy a helyszínen lehet érdeklődni. Fontos tudni, hogy a pályát csak megfelelő védőfelszereléssel – fejvédő sisakkal, térd- és könyökvédővel – lehet használatba venni.

A sportlétesítményben nemzetközi versenyeket is szerveznének. Fotó: Tuchiluș Alex

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük