Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Modern adrenalinnövelő skatepark Szentgyörgyön

Modern adrenalinnövelő skatepark Szentgyörgyön Kovászna megye

Hamarosan megnyílik Sepsiszentgyörgy és a megye egyetlen,  modern skateparkja, ahol az extrém sportok kedvelői megtalálják a nekik való kihívásokat.

Változatos domborzati formák a városi tájban, egy színes, fiatalos létesítményben (Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata/Facebook)

A létesítmény, melynek megépítéséről már 2020-ban döntött a városi tanács, a Szabó Kati stadion szomszédságában épült meg 3027 négyzetméteren és a gördeszkázó, görkorcsolyázó, rollerező fiataloknak többféle nehézségű elemet, illetve egy pumptrack pályát is tartalmaz. A napokban folyik a pálya betonelemeinek dekorálása, a graffittiket a kivitelező felkérésére helyi fiatalok alkotják meg. A skatepark ivókúttal, modern közvilágítással lesz ellátva, pihenőhelyeket is kialakítanak rajta. Már csak a közművekre, villanyhálózatra való csatlakoztatás van hátra – tájékoztatott Tóth-Birtan Csaba alpolgármester – így várhatóan szeptember elején nyílik meg a fiatalok által régóta óhajtott létesítmény, melynek a kivitelezésére 5,6 millió lejt szánt az önkormányzat.

Helyi fiatalok dekorálják, festik a szürke betonfalakat

Hirdetés
Hirdetés

Címlapfotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
   • User
    Dátum: 2023. augusztus 14., 22:58
    ÉRTÉKELÉS: 1

    nagyon hasznos csak mi szülők nem merjük ide elengedni a gyerekünket mert ez a pálya az extrém sportolóknak készült nem a 10 éveseknek. ennek az árát már le sem merték írni de az okospadnál ez jóval többe került

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 13., 12:48
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ez is amolyan külföldön rég divatból kiment dolog amit idehoztak. Jellemzően aki járt ilyen helyeken külföldön láthatta, hogy gettóövezetek alakultak ki az ilyen helyeken, illegálisan telegrefitizve obszcén gagyi barlangrajzokkal. De akarva akaratlanul is nálunk is átvették látom a grefitis részének egy szeletét. Külföldön itt tanyásznak a különböző bandákba rendeződött fiatalság, terjesztik a füvet. Ezen kívül a fiatalok iskola helyett vagy után még inni és este kefélni is ide járnak. Remélem nálunk ez nem fordulhat majd elő és jobban odafigyelnek rájuk.