Felhívás!

Istentisztelet a havason

Istentisztelet a havason

Azok látnak jól, akik igazán szeretnek – hangzott el augusztus 2-án, a Bodoki-havason megtartott istentiszteleten. Az immár hagyománnyá vált közösségépítő eseményen közel nyolcvanan vettek részt a községből és a közeli településekről.

Roth Levente bodoki református lelkész Márk evangéliumából hirdetett igét. Rávilágított arra, hogy a régi emberek a hegyeket Isten lakóhelyének tartották, ahol megadatik a lehetőség találkozni a szenttel. A bibliai történetekben, Jézus életében is kiemelkedő szerepe van a hegyeknek, csodákat él meg ott, megerősítést, valami meghatározót. Ha visszagondolunk az életünkre, mi is átéltünk ilyen pillanatokat, amikor érezzük Isten kegyelmét. A hegycsúcsok az életünkben azért vannak, hogy Isten alakítson, formáljon és felkészítsen arra, ami ránk vár. A lelkész arra biztatta az egybegyűlteket, hogy amikor visszamegyünk a völgybe, a mindennapokba vigyük magunkkal az Úrtól kapott ajándékot, kísérjen el bennünket oda is, ahol nem mindig könnyű figyelnünk rá.

A havasi istentiszteletet a sepsibodoki református gyülekezet a svájci zweisimmeni testvérgyülekezettel való együttgondolkodás és barátság jegyében tartja meg minden évben.

Hozzászólások