Felhívás!

Kilencen konfirmáltak

Kilencen konfirmáltak

A Sepsibodoki Református Egyházkerület fiataljai számára mozgalmasnak bizonyult az elmúlt időszak.

Február végén a konfirmandusok kátés táborban voltak, virágvasárnap kilenc fiatal tett tanúbizonyságot hitéről a bodoki református templomban.

A konfirmáció idén rendhagyó módon zajlott a koronavírus-járvány miatt. A megszorító intézkedések betartásaként a konfirmandus hat lány és három fiú az ünnepi istentiszteletet megelőzően tett bizonyságot a szülők és presbiterek előtt arról, hogy készek az egyház felnőtt tagjainak sorába állni. Áprilisban pedig akik úgy döntöttek, hogy szeretnének az ifjúsági közösség tagjaivá válni, egy összerázó ifis táborban vettek részt a Hargita megyei Ivóban.

Az ifis tábor két fő tematikát követett: a cél egyrészt a frissen konfirmáltak beavatása, befogadása volt, másrészt pedig hangsúlyt próbáltak fektetni az önismeretre is. A program egyik színfoltjának számított, hogy a résztvevők önismereti lovas tréningen is kipróbálhatták magukat.

Hozzászólások
Pénteken is folytatják a sztrájkot a bukaresti közszállítási vállalat alkalmazottai

Pénteken is folytatják a sztrájkot a bukaresti közszállítási vállalat alkalmazottai

Pénteken is folytatódik a Bukaresti Közszállítási Vállalat (STB) szakszervezete által kirobbantott sztrájk, a járművezetők nem hajlandók működésbe helyezni a buszokat, trolibuszokat és villamosokat, annak ellenére, hogy a fővárosi törvényszék csütörtöki határozatával felfüggesztette a sztrájkot, és elrendelte a fővárosi tömegközlekedés azonnali újraindítását.

„Eljöttünk, hogy imádjuk Őt”

„Eljöttünk, hogy imádjuk Őt”

A tavaly sajnálatos módon elmaradt, és az idén megcsonkulva zajlik január 16–23. között Sepsiszentgyörgyön a Krisztus-hívők egységéért évi rendszerességgel megszervezett imahét. A koronavírus-járvány miatt ugyanis csupán a város református egyházközségei vesznek részt rajta. Éppen ezért ökumenikus helyett, egyetemesnek nevezték el a naponta más-más templomban, vendég lelkipásztor igehirdetésével megtartott és megtartandó istentisztelet-sorozatot.

Electrica: az ügyfelek 99%-a már a kompenzálás előtt az árplafonnál olcsóbban kapta az áramot

Electrica: az ügyfelek 99%-a már a kompenzálás előtt az árplafonnál olcsóbban kapta az áramot

Az Electrica Furnizare szolgáltató háztartási fogyasztóinak mintegy 99 százaléka már az energiaár-kompenzálásról szóló sürgősségi kormányrendelet hatályba lépése előtt a megszabott árplafonnál olcsóbban kapta az áramot, így a 2021 novemberi és decemberi fogyasztásukra nem volt alkalmazható az árkorlátozás, mintegy 700 ezer ügyfél pedig nem volt jogosult kompenzálására – közölte a szolgáltató.