Felhívás!

Elméletet is tanulnak

A sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola furulyaosztályt indít Bodokon. A hároméves délutáni képzés korosztálytól függetlenül mindenkinek szól.

A bodoki csoportba tíz gyerek és egy felnőtt jelentkezett, akik heti egy alkalommal egy órában, a helyi iskolában játékosan tanulhatnak zeneelméletet és zenetörténetet a gyakorlati furulyaoktatás mellett.
A népiskola pedagógusa, Deák Kincső fuvola- és furulyaoktató elmondta, a hangszeroktatás egyénileg, az elméleti képzés pedig csoportosan zajlik október elsejétől. Az éves tandíj 650 lej, melynek felét a szülők, felét pedig a bodoki önkormányzat fizeti.

A furulyaoktatás nem új keletű a községben, hiszen Deák Kincső vezetésével öt éven keresztül működött a Reménység furulyacsoport, mely szilárd alapokat és motivációt adott több gyerek számára is. A pedagógus büszkén emelte ki régi tanítványai közül Daragics Bellát és Máté Izabellát, akik a zenei pályát választották, és a művészeti líceumban tanulnak tovább, valamint Sinka Krisztát, aki a Zöld Fenyő Néptáncegyüttes népdalénekese.

„A zene többet mond minden szónál. A hangszeroktatást érdemes minél kisebb korban elkezdeni, hiszen könnyebben fejleszthető a gyerek hallása, ritmusérzéke, hangkészlete, emellett számos nép- és gyerekdalt sajátítanak el. Soha nem késő elkezdeni a tanulást, a felnőttek, különösen a pedagógusok esetében nagy előnnyel jár egy hangszer ismerete. A népiskola keretében nyári táborozásra is adódik lehetőség bárki számára, mely kiváló intenzív tanulási lehetőséget garantál” – tette hozzá.

Hozzászólások