Felhívás!

Őszi levél

Őszi levél Életmód

− az illetékes szíves figyelmébe −

Ma is elvégeztem az őszvégi munkálataim egyik mindennapos teendőjét: összegereblyéltem a házunk előtt a lehullott faleveleket. Ugyan, mindössze két fa ad árnyat a nyári forró napokon, melynek levelei majdnem egyszerre válnak avarrá, a munka majdnem a végtelenségig ismételhető.

Összeterelgetem őket az út szélére, aztán két variáns folytán szétszóródnak: vagy belehemperegnek azok a kutyák, melynek egyébként kutyagumiját is én gyűjtöm össze, vagy beleparkolnak az autók. Sziszifusz pedig másnap megint gereblyét ragad, miközben azon sötét gondolatok gyötrik, hogy az utcaseprők faja valószínűleg kihalt, és velük együtt sírba szállt a tisztaság is.

Ezen negatív behatásokat aztán csakis plusz cukorbevitellel lehet egyensúlyozni. Mégpedig egy illatos, egészséges, cirtomfüves apósüteménnyel. Kekszünk összedolgozása a megadott összetevők sorrendjében történik: 3 csésze liszt, 1 csésze vaj, 3 tojás, 1 csésze méz, 1 ek tej, 2 tk citromlé, 1 marék apróra vágott citromfű. Itt jegyezném meg, ez egy mérlegmentes konyhára komponált recept. A formatervezésre már kevesebb idő jutott, ezért a nyersanyagból kis golyóbisokat gömbölygettem, amelyeket aztán a tepsiben egy kanállal nemes egyszerűséggel lelapítottam.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.