Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Búcsú a csinódi csodatevő kápolnánál

Búcsú a csinódi csodatevő kápolnánál Életmód

Idén április 8-án, hétfőn 11 órától tartják a csinódi kápolna búcsús miséjét. Ugyanakkor a mostanra elkészült festett kazettás mennyezetet is megáldják.

Hirdetés
Hirdetés

Az Úz folyó felső folyása mentén fekvő Csinódon 2015 nyarán, Sepsiszéki Nagy Balázs és családja telkén épült – egy villámcsapásos balesetből való felépülést követően hálából és engesztelési céllal – ökumenikus csutakkápolna. Balázs és felesége, Erika egyazon éjszaka álmodták meg, hogy nekik ott kápolnát kell építtetniük, és eleget tettek az égi parancsnak. Balázs elmondása szerint a helyét egy idős „vízkereső ember” jelölte ki botjával a kertjükben – anélkül, hogy tudomása lett volna a család kápolnaépítési szándékáról.

Fotó: Sepsiszéki Nagy Balázs

Felszentelése óta zarándokhellyé vált, Papp Lajos szívsebész professzor megfogalmazása szerint magyar lelkek találkozóhelye. Az áldott állapotban ábrázolt Boldogasszonyhoz imádkozva a meddőnek nyilvánított házaspárok esetében is gyakoriak a gyermekáldások. Emellett számos csodás gyógyulásnak is tanúja volt itt Sepsiszéki Nagy Balázs: egy alkalommal lépni alig tudó pap sántikált be a kápolnába, és távozott onnan makkegészségesen; máskor egy haldokló, idős bácsi az utolsó imáját szerette volna elmondani a kis Boldogasszony-szobor előtt, hordágyon vitték be, a lábán jött ki, és utána még hosszú évekig élte életet.

Fotó: Sepsiszéki Nagy Balázs

A most megáldandó, 16 kazettából álló mennyezet festője a Csíkszeredában élő Csiszér Imre 85 esztendős nyugdíjas tanító. A virágmintákról 1100 év magyar díszítő művészete tekint le az áldott állapotban ábrázolt csinódi Szűzanyára.

Fotó: Sepsiszéki Nagy Balázs

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások