Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kitartásra tanít a kézilabda

Kitartásra tanít a kézilabda Sport

A kézilabda nemcsak az egyik leglátványosabb sportág, amelyben szükség van erőre és gyorsaságra, hanem a csapatsport számtalan előnyével bíró szórakoztató játék is – vallja Szász Csaba, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub kézilabda-szakosztályának vezetője, aki nemcsak edzi, hanem neveli is tanítványait.

– A rendszeres sport kemény munkára, önfegyelemre, kitartásra nevel, megtanít küzdeni, segít önállóvá válni, ugyanakkor a játék gyorsasága miatt lehetőséget ad a határozottságot és a koncentráció képességet igénylő helyzetek megoldásának gyakorlására – mondja Szász Csaba, aki immár ötödik éve dolgozik jelenlegi csapatával, amely az ifjúsági 3-as (2005–2006-ban születettek) országos lánykézilabda-bajnokság F-csoportjában érdekelt.

A szakember tucatnyi nemzedéket kinevelt a kézilabdasport számára, számtalan alkalommal kezdte újra a csapatépítést, lévén, hogy a városban nem adott a folytonosság a sportágban. A mostani generációval is az alapokról indultak, végigjárva a korosztályos kiírásokat, tavalyelőtt az ifjúsági 5-ös, tavaly az ifjúsági 4-es korosztályban verekedték be magukat a legjobbak közé, eljutva az országos döntőig. Szász Csaba a következetes, kemény munkában hisz, ezért is büszke tanítványaira, akik „lelkesek, kitartóak és erős bennük a küzdőszellem”.

Az NMSK az eddigi hét fordulóban két vereség mellett öt győzelmet aratott, legutóbb 28–21-re nyertek Székelyudvarhelyen, és javában készülnek a következő bajnokira, vasárnap 11 órától a Szebeni ISK-t fogadják a Kicsid Gábor Sportcsarnokban.

Hirdetés
Hirdetés

A versenykiírás szerint az oda-visszavágók lejárta után a csoport első három helyezettje a felsőházban folytatja, de a 4–6. helyezettek számára sem ér véget a bajnokság, számukra is lesz rájátszás, újabb oda-vissza köröket játszanak majd, egészen jövő év májusáig. A tempó feszes, majdnem minden vasárnap mérkőznek a lányok, nem beszélve a rendszeres edzésekről a Turóczi Mózes Gimnázium tornatermében. És még csak hetedik-nyolcadikosok. Az együttes a szövetség által előírt összes kritériumnak megfelel, az 1,72 m feletti kapusért, mezőnyjátékosokért pluszpontok járnak. Jól jön nekik a szurkolás, aki teheti, tisztelje meg mérkőzéseiket, és biztassa őket a lelátóról!

Az NMSK ifjúsági 3-as kézilabdacsapata: Kovács Kincső, Biszak Hanna, Nyáguly Kinga, Béres Rebeka, Tankó Barbara, Ştefan Karina, Burlui Ioana, Ferencz Boróka, Kovács Andrea, Niculăieş Diana, Puşcaşu Riana, Szotyori Melinda, Toderaşcu Denisa, Tóth Kriszta, Sárkány Alexandra, Ilie Ioana. Edző: Szász Csaba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük