Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tájfutó bajnokság Háromszéken

Tájfutó bajnokság Háromszéken Sport

Elő az iránytűket, a sportcipőt és a megfelelő ruházatot, tájfutó országos bajnokság zajlik Háromszéken! A Román Tájfutó Szövetség Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna város önkormányzataival, Kovászna Megye Tanácsával és a VSK Csíkszeredával közösen szervezi meg a Városi Tájfutó Nemzeti Bajnokságot szeptember 10-12. között.

Hirdetés
Hirdetés

A bajnokságra a Rétyi Nyír Természetvédelmi Területen és annak 5 kilométeres körzetében, valamint a szervező településeken kerül sor, a sepsiszentgyörgyi szakasz az Erzsébet parkban zajlik szeptember 10-én 18 órai kezdettel, míg a kézdivásárhelyit az Őszi Sokadalom keretében bonyolítják le, szeptember 12-én 17 órától a központban.

A versenyzőknek különböző, előre meghatározott pontok érintésével kell haladniuk, melyeket a verseny kezdetekor kézbekapott térképeken jelölnek a szervezők. A tájfutók a szaladás közben döntik el, melyik útvonalakat választják ahhoz, hogy a lehető legrövidebb időn belül érjenek célba.

Habár a tájfutás nem számít újdonságnak az országban, mégsem tartozik a legnépszerűbb sportok közé. A szervezők ez okból is szeretnék megkedveltetni ezt a sportágat a helyiekkel. Az esemény csak úgy lehet teljes, ha az iránytű, a térkép és a jó döntések világába a helyi sportbarátok is bekapcsolódnak és testközelből is megismerkednek ezzel a minden korosztály számára nyitott mozgásformával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük