Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Elvették a pontokat

A Román Kosárlabda-szövetség (FRB) elvette a Triumf Botoșani pontjait, amiket a női kosárlabda Nemzeti Ligában lejátszott nyolc mérkőzésen jegyzett. Mint ismeretes, a bukovinai alakulat folyamatosan kérte a halasztásokat, de egyet sem tudott pótolni. Ennek legfőbb oka, hogy felbomlott a csapat, ezért a FRB a hónap elején ki is zárta a Triumf Botoșani-t a bajnokságból. A legnagyobb vesztese a ponttörlésnek az aradi csapat, hiszen a Maros-partiak lejátszották az oda-visszavágót a Botoșani ellen, természetesen mindkét találkozót megnyerték, így 4 pontot vesztettek el. Ezzel pedig búcsút inthettek az első helyüknek (16/1), jelenleg a Sepsi-SIC az éllovas (16/1), míg a harmadik pozícióban Alexandria áll (11/7) 29 ponttal.

Szakavatott tanácsadó

Novák Eduárd sportminiszter kabinetjében kapott tanácsadói megbízatást Szabó Katalin négyszeres olimpiai bajnok tornász. Novák Eduárd a tornát a román sport egyik fontos névjegyének nevezte. „A mai beszélgetésünk bátorító volt, reménnyel nézünk ennek a sportágnak a jövője felé, és szeretném, ha befektetnénk a tornába, hogy visszanyerje régi dicsőségét és ragyogását” – írta. Szabó Katalin az 1984-es Los Angeles-i olimpián négy aranyérmet szerzett. Egyéniben gerendán, talajon és ugrásban diadalmaskodott, és a román tornászcsapattal is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Egyéni összetettben az ezüstérmet érdemelte ki amerikai versenytársa mögött. A Zágonban született sportoló emellett két világbajnoki és két Európa-bajnoki címet is szerzett. 1983-ban és 1984-ben 17 alkalommal mutatott be hibátlan, tíz pontot érő gyakorlatot.

Beláthatatlan következmények

Csak szeptemberben kerülne sor az idei Orosz Nagydíjra, ám máris teljes bizonytalanság lengi körül a versenyt. Az orosz-ukrán konfliktus miatti nemzetközi szankciók ellehetetleníthetik több oroszországi sportesemény megrendezését. Máris felmerült, hogy az UEFA Bajnokok Ligája szentpétervári döntőjét más helyszínre vinnék át. Az F1 egyelőre nem foglalt állást a szeptember 25-ei Orosz Nagydíj sorsáról.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük