Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, I. liga

A címvédő Kolozsvári CFR-t látja vendégül szombaton a Sepsi OSK a labdarúgó 1. Liga 28. fordulójában. A háromszéki és a kolozsvári alakulat eddig 13 alkalommal csapott össze a bajnokságban, két pontosztozkodás mellett tízszer a hétszeres bajnok nyert, míg a szentgyörgyiek csak egyszer tudtak győzni: tavaly májusban Pavol Safranko góljával. Az őszi odavágón a bajnoki címtartó 2–0 arányban diadalmaskodott a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban.

A 28. forduló programja: ma 17.30-tól Aradi UTA – Academica Clinceni, 20.30-tól Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște; szombaton 15 órától Medgyesi Gázmetán – FC U Craiova, 17.30-tól Sepsi OSK – Kolozsvári CFR, 20.30-tól FC Rapid – FC Dinamo; vasárnap 13 órától FC Argeș – FC Voluntari, 15.30-tól FC Botoșani – CS Mioveni, 21 órától FCSB – Farul.

Kosárlabda, Román-kupa

A Sepsi Arénában rendezik a női kosárlabda Román-kupa négyes döntőjét, amelynek első számú favoritja a hatszoros győztes címvédő Sepsi–SIC. Az elődöntő első mérkőzésén, szombaton 16.45-től a Konstancai Phoenix és a Szatmárnémeti VSK csap össze, majd 19.45-től a Sepsi–SIC – CS Municipal Alexandria találkozót rendezik. A vasárnapi finálé időpontja 18 órára módosult, mivel az előzetes hírekkel ellentétben, mégsem közvetíti a tévé.

Kosárlabda, Nemzeti Liga

A Román-kupa négyes döntője miatti bajnoki szünetet kihasználandó, tavalyról elmaradt meccset pótol a KSE női kosárlabdacsapata. Kemény ellenfél érkezik Kézdivásárhelyre, a KSE szombaton 18 órától az Aradi FCC csapatát fogadja a Nemzeti Liga 4. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A KSE (8/8) a tabella hetedik, míg a Maros-partiak (16/1) annak második helyéről várják a találkozót.

Jégkorong

Kiemelt fontosságú kiszállásra készülnek a Háromszéki Ágyúsok, szombaton és vasárnap 18.30-tól Galacon játszanak a romániai jégkorong-bajnokságban. A találkozókat a Duna-partiak YouTube-csatornáján lehet élőben követni. A két csapatot egy pont választja el a rangsorban, a 34 pontos Galac jelenleg a negyedik, míg a 33 pontos Ágyúsok az ötödik helyet foglalják el. A Háromszéki Ágyúsok számára még nyolc mérkőzés van hátra az alapszakaszból. Ebből két találkozót a Gyergyói HK-val, kettőt a Sapientia U23-mal, illetve négyet Galac ellen kell letudjanak. Utóbbiakkal szemben dől el a bajnokság alapszakaszának negyedik helye. A negyedik hely azért értékes, mivel az alapszakasz után kettéoszlik a mezőny, és az első négy külön folytatja a pontvadászatot, a korábbihoz hasonlóan dupla fordulókkal, ami újabb 12 mérkőzést jelent minden csapatnak.

Teremlabdarúgás

Szombattól hétfőig Székelyudvarhelyen bonyolítják le az U19-es teremlabdarúgó Román-kupa nyolcas döntőjét, amelynek mezőnyében ott van a KSE Futsal csikócsapata is. Szombaton a negyeddöntőket, vasárnap a két elődöntőt rendezik, majd a két legjobb együttes hétfőn játssza a finálét.

A KSE Futsal szombaton 15 órától a Temesvári CFR-rel küzd meg, a párharc nyertese pedig a Szörényvári CFR – Marosvásárhelyi VSK mérkőzés győztesével találkozik a vasárnapi elődöntőben.

Az U19-es Román-kupa negyeddöntőinek programja: szombaton 13 órától FK Székelyudvarhely – Ceahlăul Piatra Neamț, 15 órától KSE Futsal – Temesvári CFR, 17 órától Fălticeni – Simándi Sólymok, 19 órától Szörényvári CFR – Marosvásárhelyi VSK.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük