Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem fért fel a dobogóra a sepsiszentgyörgyi kézilabdacsapat

Nem fért fel a dobogóra a sepsiszentgyörgyi kézilabdacsapat Sport

Lejárt a női másodosztályú kézilabda-bajnokság 2023–2024-es idénye, amelynek végén a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a negyedik helyen végzett, éppenhogy lecsúszva a dobogóról.

Hirdetés
Hirdetés

Tizenkét forduló lejártával 22 pontot gyűjtött be a háromszéki együttes, akárcsak a harmadik Unirea Slobozia, azonban Ialomița megyei együttesnek jobb volt a gólkülönbsége. A második pozícióban a Ploiești Prahova végzett, míg az élen a CSM Slatina zárt.

Az utolsó három bajnokin rendre rendkívül kiélezett csatát vívtak a zöld-fehérek, március 10-én 33–32-re verték a Konstancai Neptunt, majd 27–27-es döntetlent értek el az Unirea Slobozia ellen. Az utolsó mérkőzésüket április 21-én játszották, azonban a CSM Slatina otthonában esélyük sem volt a pontszerzésre, 40–22-es vereséget szenvedtek el.

Andreea Gherorghe első szezonját játszotta Sepsiszentgyörgyön. Fotó: Sepsi-SIC/Facebook

„Ez volt az első szezonom Sepsiszentgyörgyön, az igazság az, hogy személy szerint voltak nehezebb időszakok, viszont összességében megérte. Az idény végére nagyon jól összerázódott a csapat és úgy gondolom a következő kiírás még jobban fog sikerülni. Voltak olyan mérkőzéseink, amire szívesen emlékszem vissza, és bízom benne, hogy jövőre még jobb eredményeket érhetünk el a csapattal” – mondta el a Székely Sportnak az idényt követően Andreea Gherorghe.

A fiatal kézilabdázó az idény előtt érkezett a sepsiszentgyörgyi együtteshez, rendre bizonyítási lehetőséget kapott. Elmondása szerint mindenki rendkívül motivált és alig várja a következő kihívást, amire gőzerővel készülnek a csapattal és a szakmai stábbal.

Áprilisban négy játékos is meghívót kapott a korosztályos válogatottakba

Kiváló teljesítményére felfigyeltek a korosztályos válogatottnál is, áprilisban meghívót kapott a keretbe, akárcsak Martina Stan, Cristina Irimia és Daria Lupișcă, így négyen is képviselték a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC együttesét. Andreea és Cristina az U20-asoknál kapott szerepet, míg Daria és Martina az U18-as válogatottal készülhetett.

Négy Sepsi-SIC játékos kapott meghívót a korosztályos válogatottakba. Fotó: Sepsi-SIC/Facebook

„Mindig hatalmas öröm, ha a nemzeti csapatban kapsz lehetőséget és a hazádért harcolhatsz. Volt egy barátságos torna Magyarországon, majd Párizsban is, rendkívül jó hangulatban telt az egész és úgy érzem a játék is jól ment. Ez továbbra is arra motivál, hogy folytassam a kemény munkát és minél jobban szerepeljek” – nyilatkozta lapunknak a fiatal kézilabdázó.

Sebestyén Ervin

Fotó: Sepsi-SIC/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük