Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nemzeti emlékjel Székelyföldön

Nemzeti emlékjel Székelyföldön Kultúra

A Háromszéki Népfőiskola Egyesület felkarolta és támogatja Biró Erika szörcsei lelkipásztor, továbbá a lemhényi Miklós Barna és Biró Attila kezdeményezését, akik nemzeti emlékhely létrehozását tűzték ki célul a felsőlemhényi Poszkár-tetőn.

Hirdetés
Hirdetés

Biró Erika egyesületi elnöktől megtudtuk, a magyar Szent Koronát megjelenítő, öt m átmérőjű, gömbfákból készítendő építmény zsindellyel lesz befedve, és a belsejében hat szobor fogja idézni távoli múltunk dicső személyiségeit, a népi emlékezet által őrzött őseinket: Nimródot, Hunort, Magyart, Attilát, Csabát és Árpád vezért.

Már elkészült a leendő emlékhely látványterve, megvásárolták a területet, és rendelkezésükre áll a felépítéshez szükséges faanyag is. Az alapozást és a munkálatok egy részét önkéntesek végzik majd el, viszont szükség van olyan fafaragókra, akik kisebb összegért vagy felajánlásként elvállalnák egy-egy szobor elkészítését.

A kezdeményezők tisztelettel arra kérik mindazokat, akik fontosnak tartják az elképzelés megvalósulását, hogy adományaikkal járuljanak hozzá az összeállítás, faragás és zsindelyezés költségeihez. A Háromszéki Népfőiskola Egyesület OTP Bank-számlája:

HUF (forint): RO74OTPV300000856449HU01

RON (lej): RO43OTPV300000856449RO02

Biró Erika egyesületi elnök telefonszáma: 0757.958.868.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások