Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Télkergetés megyeszerte

Két év után újra farsangkergetésre hív a Tegyünk Kézdiszékért Civil Tömörülés február 26-án. Maskarában vagy anélkül várnak minden érdeklődőt Kézdivásárhely főterére, hogy a hagyományok szerint búcsúztassák idén a telet. Hasonló felhívásokat kaptunk Barótról, Csernátonból, Ozsdoláról is.

Hirdetés
Hirdetés

A maskarások szombaton 11 órakor találkoznak a kaszárnya előtt. A kézdivásárhelyi csapat mellé csatlakozik Torja, Csernáton, Lemhény és Albis küldöttsége is, akiket Fákó Alpár vezet majd. Lesznek szekeresek, lovasok, gyalogosok. A terv szerint végigvonulnak a főtér jobb oldalán a Vigadóig, ahol elégetik a szalmabábut. A Lemhényi Ifjúsági Szervezet külön műsorral is készül. Mindezek után a lovak, szekerek a kaszárnya melletti parkolóban pihennek meg, a farsangolókra pedig rövid kínálmáció vár majd a Borudvarban – mondta el Csüdör Áda Katalin, a Tegyünk Készdiszékért Civil Tömörülés tagja.

A baróti Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében ma 17 órától A farsangi napokban… címmel gyermek-táncházra és a farsangi ünnepkörrel kapcsolatos foglalkozásra várja a gyermekeket és kísérőjüket a házigazda Lakatos Csilla muzeológus. A foglalkozáson népi gyermekjátékokat, énekeket és mondókákat tanulnak, valamint bajusz- és álarckészítés is lesz.

Farsangtemetést szervez a község önkormányzata szombaton Ozsdolán is. A már hagyományosnak mondható felvonulással és előadással a falu 8 különböző pontját: a Füveny utcát, a Kopolnót, az iskola előtti teret, a Nagyágot, a Román utcát, a Porondot, az alszeget és a központot, valamint Hilibet érintik a résztvevők. A 10 órától kezdődő mulatság végén bábuégetésre is sor kerül, viszont a járványügyi helyzetre való tekintettel a farsangi bál elmarad.

Szombaton 14 és 17 óra között farsangvégi mókázásra várnak kicsiket és nagyokat a csernátoni Haszmann Pál Múzeumba. 

Gelencén vasárnap, a szentmisét követően a templom előtti téren, majd az Alszegben adják elő a farsangtemetési előadást a helybéliek, idősek és fiatalok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük