Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ismét lesz futballcsapat Szentkatolnán

Szentkatolna község önkormányzata elkötelezett a helyi sportélet fellendítése mellett. Első lépésként a futballcsapatot szeretnék újraindítani, és benevezni a megyei bajnokságba, hiszen a község szép hagyományokkal rendelkezik ezen a téren. A polgármesteri hivatalba már mától várják mindazokat, akik felkarolnák ezt a kezdeményezést, illetve aktív szerepet is vállalnának – egy esetleges találkozó helyét és időpontját a Tusa Levente polgármesterrel történő előzetes egyeztetés után jelölik ki közösen.

Közelebb a feljutáshoz Arad

Teljes fordulót rendeztek a labdarúgó II. liga rájátszásában, és kivételesen mind a hat csapat pályára tudott lépni. A listavezető Aradi UTA egy vereség és egy döntetlen után bezsebelte első győzelmét, amely könnyen feljutást érhet. Mindez főleg annak tükrében, hogy nagyon úgy fest, hogy a Petrolul Ploiești, illetve a Bukaresti Rapid kiszáll a feljutásért zajló harcból. A Petrolul ugyanis gólnélküli döntetlent tudott le a második helyen álló Turris Oltullal szembe, míg a Bukaresti Rapid hazai pályán a hosszabbítás perceiben kapott góllal maradt alul a FC Argeș ellen. A soron következő forduló sorsdöntő lesz, amikor az Arad a Rapidot, a Turris Oltul a Miovenit, míg a Petrolul az Argeșt fogadja. Feltéve, ha nem szól bele a koronavírus. Labdarúgó II. liga, rájátszás, 3. forduló: Bukaresti Rapid–FC Argeș Pitești 1–2, Turris Oltul Turnu Măgurele – Petrolul Ploiești 0–0, CS Mioveni – Aradi UTA 0–2. Az állás: 1. Aradi UTA 29 pont/3 meccs, 2. Turris Oltul 25/3, 3. FC Argeş 23/2, 4. Petrolul 22/3, 5. Rapid 21/3, 6. Mioveni 21/2.

Az új jelölt

Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót javasolják a Nemzet Sportolói társaságuk új tagjának. A 67 esztendős sportoló háromszor állhatott dobogóra olimpián, 1976-os aranyérme mellett 1972-ben ezüst-, 1980-ban pedig bronzérmet szerzett a magyar válogatottal, amellyel 1973-ban vb-t, 1974-ben és 1977-ben pedig Eb-t nyert. A magyar sporttörvény alapján mindig a Nemzet Sportolói tesznek javaslatot az új tagra, a jelöltről a kormány dönt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük