Felhívás!

Lesújt a járvány az élvonalra

Lesújt a járvány az élvonalra Sport

Alaposan lesújtott a koronavírus az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságra, sajtóhírek szerint a fővárosi Dinamónál már huszonegy fertőzöttel számolnak, de a címvédő Kolozsvári CFR trénere, Dan Petrescu is pozitív eredményt produkált. Mindeközben a liga elkészítette a hétvégi forduló programját, de egyelőre kérdéses, hogy a pályán fejeződik-e be a kiírás.

Nemcsak sportszakmai szempontból került padlóra a Dinamo labdarúgócsapata az alsóházi rájátszásban, a koronavírus is „lecsapott” rájuk: szerda délelőtt a Gazeta Sporturilor már 21 fertőzöttről számolt be a kiesőjelölt bukaresti klubnál. Kedden még 14 esetről szóltak a hírek, viszont az újabb tesztek elvégzése után kiderült, hogy Ionuț Șerban, Marco Ehmann, Andreas Mihaiu, Valentin Borcea, Mihai Neicuțescu, Daniel Popa és Robert Moldoveanu is fertőzött. A játékoskeretből Valentin Lazăr, Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Alexandru Răuță, Ștefan Fara, Andrei Sin, Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovic, Dan Tălmaciu és Mattia Montini tesztjei mutattak pozitív eredményt. Emellett egy masszőr, illetve a szakmai és az adminisztrációs stáb egy-egy tagja is fertőzött. Az alapkeretből csak Cătălin George Straton, Ante Puljic, Lukas Skovajsa, Kristian Kostrna, Kilyén Szabolcs, Andrei Ahmed Bani, Deian Cristian Sorescu és Mamoutou N’Diaye állhat Gigi Mulțescu edző rendelkezésére, így egyelőre a csapat összes meccsét elhalasztották.

A román sportsajtó szerint a Kolozsvári CFR sikerkovácsa, Dan Petrescu vezetőedző koronavírus-tesztje is pozitív lett, ezért őt is beutalják a korházba a következő 48 órára. Ez már a tizenegyedik eset a címvédő alakulatnál. A bukaresti sportlap beszámolója szerint a játékoskeretből Adrian Păun, Grzegorz Sandomierski, Damjan Djokovic, Cristian Manea és Lacina Traore is fertőzött, továbbá a szakmai stáb hat tagja is – köztük Dan Petrescu – is pozitív tesztet produkált. Cristian Bălgrădean, Cătălin Golofca és Claudiu Petrila első tesztje pozitív lett, de a második teszt már negatív eredményt adott, így rájuk egy harmadik teszt vár, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy a három labdarúgó nem fertőzött.

A történtek tükrében az előzetesen kiírt versenynaptár módosításra szorult, a Dinamo, a CFR és Craiova a következő napokban nem lép pályára. A Sepsi OSK soron következő mérkőzése a bajnokságban július 26-án, vasárnap lesz az FC Voluntari ellen. Labdarúgó I. liga, playoff, 9. forduló: szombaton 21 órától Medgyesi Gázmetán–FCSB; július 29-én, szerdán 20.30-tól Astra Giurgiu–U Craiova; Kolozsvári CFR–FC Botoșani (elhalasztva). Playout, 11. forduló: szombaton 15.30-tól Academica Clinceni–Jászvásári Poli, 18 órától FC Viitorul–Chindia Târgoviște; vasárnap 16 órától: FC Voluntari–Sepsi OSK.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások