Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lendületben a festékharcosok

Lendületben a festékharcosok Sport

Több év kihagyás után nemrég újra színvonalas paintball-kupát szerveztek Romániában, ennek a megmérettetésnek a szervezésében, de versenyzőként is részt vett az eseményen Hajnal Attila, a sepsiszentgyörgyi közismert festékharcos, sportoló, vállalkozó. Lapunk az újrakezdésről, a festékharcról mint életforma, illetve a PPZ Saint George feltámadásáról beszélgetett a sportolóval.

A bevezetőben említett megmérettetés egyben egy újrakezdés is. Mesélne erről?

– Tudomásom szerint közel 6 éve nem volt színvonalasabb, nagyobb méretű paintball-verseny megszervezve Romániában. Csupán kisebb festékcsatákra került sor. Az országban az egyik legfontosabb mozgatóerő ebben a sportágban mi voltunk, a PPZ Saint George csapata, ugyanakkor a Paintball Point Zero vállalkozás. Még 2005-ben kezdtem el űzni a paintballt mint sportot, életformát, aztán az évek alatt számtalan eredményt mutattunk fel, többek között a magyar bajnoki kupát is elhoztuk, az eseményeken mindig dobogón végeztünk egy olyan sportágban, amelynek itt, Háromszéken semmilyen múltja nem volt. De ezzel egy időben számtalan sérülést is szereztem a megmérettetések során. A paintball – főképpen a költséges fogyóanyagok miatt – időközben vesztett a népszerűségéből, pontosabban a stratégiai, taktikai csapatjátékok terén a lézerharc kezdett hódítani, így, a megélhetés miatt mi is erre orientálódtunk: Kolozsváron, Bukarestben viszonylag egy időben nyitottunk korszerű, népszerű lasertag pályákat. Persze a paintball mindig is az egyedüli szerelmem maradt, ezért hébe-hóba még szerveztem kisebb játékokat. Pár hónapja kerestek meg a verseny szervezői, hogy felelevenítenék a paintballt mint sportot, illetve, hogy Bukarestben lenne egy nagy verseny, és segítsek a szervezésben, a versenyzők toborzásában, a fogyó anyagok vásárlásánál. Nagyon örültem a megkeresésnek, szívesen tettem eleget a felkérésnek.

Hirdetés
Hirdetés

Versenyzőként is részt vett az eseményen.

– Igen, a PPZ Saint George csapata újraalakult, és részt vett a nyitott kupán. Két – kezdő és profi – kategóriában, összesen 20 csapat – határon innen és túlról – vett részt a versenyen. Érdekes módon az egykori junior csapat tagjai közül toboroztam a mostani PPZ legénységét: olyan fiatalok mellett versenyeztem, akiket egykor az alapokra tanítottam. A gyors, pár napos felkészülésünkhöz képest, a verseny alatti komoly technikai meghibásodások tükrében nagyon jól bizonyítottunk. Jó hír, hogy Noda-Scurtu Szabolcs, Noda-Scurtu Tamás, Bíró Botond, Sánta Ferenc és jómaga személyében újra komoly tervekkel vág a kalandnak a PPZ Saint George csapata. Jelenleg Kolozsváron élek, de heti rendszerességgel hazajárok, így nem lesz nehéz beindítani az edzéseket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük