Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meglepetések nélküli Eb

Meglepetések nélküli Eb Sport

A labdarúgó Eb mérkőzésein a dánok finnektől elszenvedett vereségét leszámítva eddig nem történt meglepetés. Ma a magyar válogatott számára is elstartol a torna, Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a tornagyőzelem esélyesei között számon tartott protugálok ellen lépnek a Puskás Aréna gyepszőnyegére. A mérkőzést megelőzően a Nemzeti Sport két Eb-szakértője latolgatta a magyarok esélyeit.

Hirdetés
Hirdetés

Vasárnapi lapzártánk után Ausztria 3–1-re győzött Észak-Macedónia ellen a bukaresti Nemzeti Arénában, majd a nap legfordulatosabb mérkőzésén Hollandia hazai pályán 3–2 arányban lépte le Ukrajna nemzeti tizenegyét. Tegnap délután Skócia Csehországgal mérkőzött meg (2–0), a Lengyelország–Szlovákia és Spanyolország–Svédország közötti összecsapások lapzártánk után értek véget.

Magyarország ma Cristiano Ronaldo Portugáliája ellen lép pályára. Bölöni László, az NS Eb-szakértője úgy véli, a mai magyar válogatottnak talán még nagyobb is a hite, mint az öt évvel ezelőttinek, de ez kevés lehet. „A legutóbbi Eb-n nagyszerű 3–3-ra végződött a magyar–portugál. Meg lehet ezt ismételni? Pontokba szedem indokaimat: a mai magyar válogatottnak talán még nagyobb is a hite, mint az öt évvel ezelőttinek; a hazai környezet, a hatalmas túlerő a lelátón lelkesít és szárnyakat ad; igazi meglepetés még nem született a mostani Eb-n, márpedig meglepetésre mindig lehet számítani. Persze az is aktuális kérdés: miért nem lehet megismételni azt a bravúrt? Nos, azért, mert a legerősebb csoportban mindenkinek minden pont érték fölött drága; mert az F-csoport első meccse, számolgatni nem lehet, kötve hiszem, hogy a portugál edző – gondolom, még emlékeznek rá – levélcetlit küld Ronaldónak; mert a portugál válogatott most egy pontot kivéve erősebb, mint amelyik a legutóbbi Eb-t megnyerte. Hogy melyik az a pont? Találgassanak, találgassunk!”

Sérülése miatt nem lehet ott a pályán, azonban az NS szakértőjeként a válogatott minden rezdülésére figyel a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt. „A portugálok ellen támadásban az átlagosnál gyorsabban kell gondolkodni, ám biztos vagyok benne, hogy lesz olyan periódusa a meccsnek, amikor lehet majd játszani. Ha beérünk a portugálok támadóharmadába, tizedmásodpercek alatt dönteni kell, mert ott már olyan nyomás alá helyezik az ellenfelet, ami könnyen labdavesztéshez vezethet. Fontos, hogy jó döntéseket hozzunk, és gyorsan is kell reagálni, gondolkodni. Nem szabad a védekezésben rizikót vállalni, de biztos vagyok benne, hogy Marco Rossi kiválóan felkészíti a fiúkat a keddi mérkőzésre. Párharcok terén nem lehet probléma, azokban mi is kifejezetten erősek vagyunk. A portugál játékosok remekül fedezik a labdát, nem engedik közel magukhoz az ellenfelet, nehéz egy méteren belül kerülni hozzájuk. A szélsőikre figyelni kell, mert villámgyorsak, ám ha a kettő az egyeket levédekezzük, nem lehet baj a pálya azon részén. Fontos, hogy amit eltervezünk, meg is tudjuk valósítani. Biztos vagyok benne, hogy megnehezítjük a portugálok dolgát” – véli a huszonhétszeres válogatott labdarúgó. A Magyarország–Portugália mérkőzést 19 órától rendezik, 22 órától két nagy esélyes, Franciaország és Németország mérkőzik egymással.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük