Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Eriksen: „Mi történt?”

A körülményekhez képest jól van, sőt egyre jobban érzi magát a dán sztár, Christian Eriksen, aki a szombati, Finnország elleni labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzésen esett össze a pályán. A 109-szeres dán válogatott továbbra is kórházban van, ahonnan menedzserén keresztül üzent az olasz La Gazzetta dello Sportnak. „Köszönöm, nem adom fel! Már jobban érzem magam, de szeretném megérteni, mi történt. Szeretném megköszönni mindenkinek, amit értem tettek” – mondta el Eriksen. A dán szövetség vasárnap rendkívüli sajtótájékoztatón közölte, hogy továbbra sem tudni, miért esett össze Eriksen, a rajta elvégzett vizsgálatok azonban biztató eredményeket mutatnak.

Djokovics, a megállíthatatlan

A francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) férfi egyesének döntőjében Novak Djokovics kétszettes hátrányból felállva 6:7 (6–8), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4-re legyőzte az első GS-döntőjét játszó Sztefanosz Cicipaszt. Az első szettben 5:5 után Cicipasz több hibát is kikényszerített rutinos ellenfeléből, s brékelt, Djokovics azonban rögtön egy brékkel válaszolt, majd a tie breaket a görög nyerte 8–6-ra. A második játszmában nem volt kérdés, hogy ki a jobb: Cicipasz nem ismert elveszett labdát, a szettet 6:2-re nyerte. A túloldalon azonban a 18-szoros Grand Slam-győztes szerb állt, így távol állt attól, hogy feladja. Djokovics 2:1-es vezetésnél brékelt majd 6:3-mal hőzta be a szettet. A negyedik szett elején Cicipaszt percekig ápolni kellett, amit Djokovics kihasznált, s a szettet 6:2-re behúzva egyenlített. Az ötödik, utolsó játszmában Djokovics 2:1-es vezetés után brékelni tudta Cicipaszt, utána pedig elég volt mindig csak a saját adogatójátékára koncentrálnia. 5:4-nél a szerb adogatott a győzelemért, s bár Cicipasz 40:40-re még visszajött, kikapott 6:4-re.

Novak Djokovicsnak ez karrierje második Roland Garros-győzelme, s a 19. (!) Grand Slam-sikere.

A Barca a király

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a Barca ellentmondást nem tűrően játszott a dán Aalborg ellen, és a kölni négyes döntők történetének legnagyobb különbségű finálébeli győzelmét aratta 23–36 (11–16)  arányban. A bronzmérkőzésén a PSG 31–28-ra legyőzte a Nantes-ot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük