Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az Elit Liga legjobbjai

Az Elit Liga legjobbjai Sport

Hétvégén az FK Csíkszereda nyerte meg a romániai U19-es Elit Liga döntőjét, a bajnoki cím mellett az ifjúsági Bajnokok Ligája-szereplést is kiharcolva.

Hirdetés
Hirdetés

A vasárnap délben a román szövetség mogoșoaiai edzőközpontjában rendezett fináléban az előző öt kiírásból négyet megnyerő FC Viitorul, a konstancai Hagi Akadémia csapata volt a Csíkszereda ellenfele. A tengerparti együttes kezdőjéből hatan is bemutatkoztak már a felnőtt élvonalban, de csíki oldalon is hat olyan játékos akadt, aki többé-kevésbé rendszeresen játszott a Liga 2 legutóbbi idényében. A döntőt zuhogó esőben játszották, és az első félidőben szinte végig a Viitorul támadott – már az első negyedóra végén előnybe is került. A szünet után a Demény Norbert edzette Csíkszeredának már sikerült végigvinnie ellentámadásait, előbb Bogdan Rotar egyenlített közelről, majd a csereként beálló Botorok János lőtte ki a jobb alsó sarkot. A finálé legjobbjának a Csíkszereda középpályását, Casiadi-Bakó Somát választották.

A Székelyföld Labdarúgó Akadémiának ez volt a második bajnoki döntője ebben az idényben, egy héttel korábban az U16-os együttes szerepelt a korosztályos fináléjában, 4–1-re alulmarava az Academica Clinceni-nel szemben.

U19 Elit Liga, döntő: FK Csíkszereda–FC Viitorul 2–1 (Rotar 58., Botorok 79., ill. Andronache 14.)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük