Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Turnén a JaMese

Szeptember 19–22. között négyállomásos koncertsorozatot szervez a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy JaMesének. Ez egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefogja.

Hirdetés
Hirdetés

Molnár Emese már gyermekkorában magába szívta a mesék, történetek szeretetét. Vidéki lányként sokat kellett segíteni a földeken, kertben, és ez idő alatt, mint régen a fonóban, tanár édesanyja mesélte egyik történetet a másik után. Ezek az élmények adják az inspirációt a dalaihoz is; örökérvényű, értékálló, ugyanakkor modern történetek ezek, melyben a dallam és szöveg szimbiózisa teremti meg a JaMese sajátos világát.

A zenekarnak eddig három lemeze jelent meg. 2014-ben a Csak a Napba című bemutatkozó lemezük, majd 2018-ban a Bennem a világ. Az utóbbin teljesedik ki a JaMese igazi arculata: örök dalok, amelyek árnyalt lelki világot libbentenek föl, ahol viszont nem csak finomság és puhaság lakozik. A lemez címadó dalát Emese Lackfi Jánossal közösen írta. A 2019-es év nagy sikere, a Szabó T. Anna verseire írt, 24 dalból álló Zenés Adventi Kalendárium több hétig szerepelt a Mahasz eladási listáján, közvetlen karácsony előtt az előkelő 7. helyen. A lemezen többek között olyan nevek szerepelnek, mint Palya Bea, Ferenczi György és a Dalinda énekegyüttes.

Háromszéki koncerthelyszínek: ma este héttől a Szimplában, Sepsiszentgyörgyön, kedd este a baróti művelődési házban, csütörtökön a kézdivásárhelyi Jazz Bistro & Winery-ben, mindenhol 19 órától.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük