Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sikeres repertoár-bővítés

Sikeres repertoár-bővítés Kultúra

Az Egyenlő Esélyekért Egyesület A Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar (FIF) repertoárjának bővítése című palyázataez év június 30-án sikeresen lezárult.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyéves pályazati időszak során a F.I.F. repertoárját fejlesztettük. Az ehhez szükséges kottákat, hiányzó ütős hangszereket, menetfelszerelést beszereztük. Megszerveztük az új darabok megtanulásához szükséges plusz-foglalkozásokat, egyéni órákat, szólam- és zenekari próbákat. Biztosítottuk a hangszerek karbantartásához használt fogyóeszközöket, valamint termet béreltünk az ütőhangszeres foglalkozásokhoz. Továbbá szerveztünk egy kirándulást a Brassói Filharmónia koncertjére.

Mindezeknek köszönhetően a zenekar műsora színvonalasabbá vált, bővült a repertoárja, a hiányzó szólamok pótlásra kerültek, javult a hangzás. A repertoár magyar történelmi indulókkal, a Magyar Himnusz és a Székely Himnusz fúvószenekari változatával, továbbá magasabb kategóriájú zenekari művekkel bővült. Újabb tehetségígéretes gyermekek kapcsolódtak be a zenei oktatásba a beszerzett hangszerek, és a foglalkozások segítségével. A zenekar régebbi tagjai tudásuknak megfelelő szintű darabokat tanulhattak meg, így tovább fejlődtek.

Programunkban egy év alatt összesen 67 gyermek vett részt, tizenegy felsőháromszéki településről. Továbbá szerveztünk több interaktiv hangszerbemutatót is, ahol a tehetségígéretes gyermekek és szüleik megismerkedhettek, továbbá kipróbálhattak fa-, rézfúvós és ütős hangszereket is.

Megrendeztünk egy hagyományos kiállítást, melyben a Felsőháromszéki fúvószene hagyományait mutattuk be, konkrétabban az egykori Polyáni fúvószenekart. Kiállításra kerültek az egykori egyenruhák, régi hangszerek, melyek közül néhányat a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar a mai napig használ, továbbá régi fényképek, visszaemlékezések. Id. Vikol Kálmán egykori karmester mondott beszédet a megnyitón.

Az elmúlt egy év során számos alkalommal hallhatta a nagyérdemű a csapat fejlődését. A programot a Nemzeti Tehetség Program 4.650.000 forinttal támogatta.

közlemény

Fotó: Sokadalom

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük